Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte katalysatorer fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

3.783.428 dele | Gratis Fragt | Fuld returret
Sammenlign priser på 10.965 katalysatorer til alle mærker fra 120 ophuggere

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 434

BMW

BMW

Dele til salg: 80

Citroën

Citroën

Dele til salg: 244

Dacia

Dacia

Dele til salg: 27

Fiat

Fiat

Dele til salg: 103

Ford

Ford

Dele til salg: 222

Honda

Honda

Dele til salg: 42

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 165

Kia

Kia

Dele til salg: 162

Mazda

Mazda

Dele til salg: 109

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 110

Nissan

Nissan

Dele til salg: 147

Opel

Opel

Dele til salg: 216

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 328

Saab

Saab

Dele til salg: 66

Katalysator

Hvis du ejer en bil, så har du ganske givet en katalysator monteret. Katalysatoren er en enhed, der er designet til at reducere mængden af skadelige stoffer fra bilens udstødning. En katalysator indeholder en kemisk katalysator, der indeholder bl.a. platin, palladium og rhodium. Denne spalter de forskellige skadelige stoffer såsom NO (Kvælstofoxid), der ellers kan være meget længe om at nedbrydes.

Skulle der opstå katalysator fejl, så vil du opleve at din katalysator lampe lyser, hvilket betyder at det er på tide med et serviceeftersyn.

Vær opmærksom på din bils katalysator

En katalysator er designet så den gerne skulle kunne holde hele bilens levetid, så det er forhåbentlig ikke noget du kommer til at døje med. Den er ikke udsat for så megen slitage som andre dele af bilens udstødning.

Katalysatoren kan i nogle tilfælde blive tilsodet eller forurenet af olie, hvilket kræver at man får den renset. Tilsodning sker typisk når motoren har sodet mere end normalt, hvilket oftest sker når dyserne er defekte. Olieforurening af katalysatoren sker når fosfor fra olien og svovlen i diesel nedsætter katalysatorens evne til at fungere optimalt.

Når det kommer til katalysator rens kan dette gøres vha. en flerfaset kemisk behandling. Det skal dog siges at rensning af katalysator er meget besværligt og bør altid overlades til en professionel.

Udskiftning af katalysatoren på din bil

Hvis din katalysator ikke kan renses, så er det naturligvis nødvendigt at udskifte den. Dette kan dog blive en ganske dyr fornøjelse, da en katalysator koster mange penge. Dertil kommer regningen for at få den udskiftet.

Derfor kan der være mange penge at spare, hvis man selv kan udskifte katalysatoren. Det tager et par timer og hvis man vil gøre det nemmere, så anbefales det at man får nogen til at hjælpe sig.

Køb af en brugt katalysator

Som sagt er en katalysator ganske kostbar og derfor kan der måske være en del penge at spare, hvis man kan finde en brugt, der passer til ens bil. Det er op til en selv om man vil have brugte dele i sin bil, men det kan være en vældigt god investering.

Autoparts24 har et stort udvalg af forskellige katalysatorer på lager, så der er en god chance for at vi også har en billig katalysator til salg til lige netop din bil. Brug søgefunktionen og se, hvad vi har. Derudover kan du finde forskellige gode råd omkring køb af en brugt katalysator.

Lovgivningen på området

En katalysator er et lovpligtigt stykke udstyr på biler og siden 1990 har alle nye biler på det danske marked være udstyret med en katalysator. Udover NO (kvælstofoxid) skal en katalysator også reducere mængden af CO (Kulilte) samt CH (Kulbrinter).

Euronormerne dækker over en række EU-direktiver, der omhandler bilers luftforurening og alle indregistrerede biler i Danmark skal leve op til disse. Der er nogle få undtagelser for veteranbiler og dets lige. Euronormerne sætter effektivt grænser op for hvor meget en bil må udlede, men formelt set er en katalysator ikke et krav. Men for at overholde disse standarder vil det praktisk set være nødvendigt med en katalysator.

FAQ om katalysatorer

Herunder kan du finde svar på en række af de oftest stillede spørgsmål vedrørende katalysatorer.

Hvad er en katalysator?

En katalysator er noget, som langt de fleste tager for givet i moderne biler. Katalysatorens funktion er at reducere mængden af skadelige stoffer fra bilens udstødning. Dette gælder bl.a. kvælstofoxid, kulilte og kulbrinter.

Hvordan virker en katalysator?

En katalysator fungerer ved at en kemisk katalysator bestående at platin, palladium og rhodium spalter de stoffer, der findes i udstødningen, hvorved deres skadelig virkning reduceres markant.

Hvad betyder katalysator?

Katalysator betyder at der sker en reaktion eller såkaldt katalyse, hvilket betyder et stof, der øger en kemisk reaktions hastighed uden selv at forbruges.

Hvad gør en katalysator?

Bilens katalysator oxiderer kulbrinter og kulilte til carbondioxid og vand. Kvælstofoxider bliver reduceres til kvælstof. Dette foregår via. den såkaldte trevejskatalysator, der indeholder et legeme bestående magnesium-aluminiumsilikat, platin og rhodium.

Hvor sidder katalysatoren?

Katalysatoren er en af bilens udstødning og er placeret under bilen, nær partikelfiltret.

Hvordan fungerer en katalysator?

En katalysator opfylder en yderst vigtigt rolle, da den omdanner skadelige gasser fra bilens udstødning til mindre skadelige gasser.

Hvordan ser en katalysator ud?

Katalysatoren er typisk udformet som en oval cylinder. Den sidder på udstødningen til bil og har en diameter der er en del større end resten af dette.

Hvornår skal en katalysator skiftes?

Når katalysatoren på en bil ikke længere kan leve op til de lovmæssige krav, er det på tide med en udskiftning. Dette kan man få målt hos sin mekaniker. Det vil som regel være på grund af tilsodning eller olieforurening.

Hvor varm bliver en katalysator?

Katalysatoren skal opnå en indre temperatur på 750 grader Celsius for at undgå ufuldstændig forbrænding. Man kan dog opleve langt højere katalysator temperaturer afhængig af bilmodellen og katalysatorens stand.

Hvad er en katalysator i en bil?

Katalysatoren i en bil er den enhed, der sørger for at filtrere og reducere mængden af giftige udstødningsgasser.

Hvad er nitrogenoxid?

Nitrogendioxid eller kvælstofilte (NO) er giftige gasser, der udledes fra kvælstof- og iltforbrænding under højt tryk og høje temperaturer. Dette sker bl.a. når man anvender en forbrændingsmotor som den, der sidder i biler.

Hvad sker der når katalysatoren er defekt?

En defekt katalysator, kan ikke længere udskille de giftige stoffer fra udstødningen på en optimal måde. Dette betyder, at bilen udleder langt mere farligt stof end tilladt. I værste fald kan det være livsfarligt, da kulilteforgiftning er blandt de mest almindelige former for forgiftning. Så en velfungerende katalysator kan være livsvigtig.

Hvad koster en katalysator?

Prisen på en katalysator afhænger at flere faktorer. Bilens årgang, model og ikke mindst om man køber nyt eller brugt. En ny katalysator kan koste alt fra omkring tusinde kroner og opefter. Regn dog med, at det minimum er på den dyre side af 3.000 kroner. Køber du en renoveret katalysator kan du spare rigtigt mange penge. Man kan også købe en katalysator universal model, men det er naturligvis mest hensigtsmæssigt at anvende en, der er lavet til bilen.

Hvordan finder jeg den rigtige katalysator til min bil?

For at finde den rette katalysator til din bil skal du blot søge på modelnummer og årgang. Dette kan gøres på Autoparts24, hvor vi garanteret har en katalysator, der passer til lige netop din bil.

Nyeste produkter

: