Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte centrallåse fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 1.701

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.772

BMW

BMW

Dele til salg: 1.568

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.728

Ford

Ford

Dele til salg: 2.801

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.857

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.274

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.524

Opel

Opel

Dele til salg: 2.035

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 3.292

Seat

Seat

Dele til salg: 771

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.370

Toyota

Toyota

Dele til salg: 3.299

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.151

VW

VW

Dele til salg: 4.573

Centrallås

Centrallås: Hvad den gør, hvordan man fejlfinder og udskifter den?

Hvad er et centrallåsesystem?

Centrallåsesystemet er et sikkerhedssystem, der findes i næsten alle køretøjer. Det blev først introduceret i 1914. Dette låsesystem kan være på en nøgle eller en specifik fjernbetjening. Et nøglefrit adgangssystem blev introduceret i 1980 for at kunne låse bilen op uden en nøgle, som fungerer med radiofrekvens.

Hvordan virker en central dørlås?

Med dette system kan føreren automatisk låse eller åbne alle køretøjets døre. Det kan være en kontakt eller en knap på en nøglebrik. Opbevaringsrum og tankdæksel kan også låses eller åbnes. Vinduer kan også låses eller låses op ved at trykke på knappen på nøglen.

Kan du selv udskifte dørlåsen?

En defekt centrallås kan du selv udskifte. Det er et gør-det-selv-projekt. Til dette projekt behøver du kun en time. Du kan følge alle instruktionerne nævnt når du anskaffer en ny elektrisk dørlås. Det koster omkring 70-200 EUR. Den brugte centrallås kan også bruges, men den er mindre effektiv end en ny.

Ting du skal huske, når du udskifter delen

Skru først alle vindueshåndtag af med en skruetrækker. Åbn nu bildøren og fjern alle skruerne fra indersiden af ​​dørpanelet. Mens du fjerner skruerne, skal du passe på ikke at ødelægge noget materiale. Afbryd alle de elektriske forbindelser i bilen, og fjern derefter den defekte dørlås. Fastgør den nye dørlås i samme position ved hjælp af en tang og stangholdere. Til sidst fastgør du dørpanel og højttalere i deres tidligere positioner.

Forskellige typer af dele og deres komponenter

Der er følgende dele af centrallåssystemet:

  • Elektrisk motor
  • Pal
  • Fangeren
  • Dørlåsanslag
  • Dørhåndtag
  • Lås

Bildørens anslag forbindes med låsens enhed. Når døren er låst, fanges bilanslaget af en lås, mens palen hjælper med at låse bildøren op ved at flytte nøglen i en bestemt retning. Under hele processen forbliver anslaget i samme position.

Aktuatorerne, der bruges i det elektriske dørlåsesystem, kan være elektromagnetiske eller pneumatiske.

Elektromagnetiske aktuatorer låser eller låser bildøren op ved bevægelse af strøm i en bestemt retning dannet i en solenoide. Dette system bruger to slags opsætninger. Den ene er til at låse, og den anden er til at låse bildørene op.

Pneumatisk aktuator arbejder ved hjælp af vakuum. Når vakuumet skabes i fremadgående retning, låser det døren. Når vakuumet udløses i baglæns retning, låses døren op.

 

Identificering og fejlfinding af problemer og fejl

En fejl i bilens centrallåsesystem kan opstå på grund af flere problemer. De vigtigste blandt disse er en sprunget sikring, fejl i solenoide (ledning drejet i form af sløjfer) og ledningsproblemer i elektriske kabler. Nogle gange kan denne forstyrrelse i bilens centrallåsesystem opstå på grund af nøglebrikkens ineffektivitet, også kaldet fjernbetjening med centrallås til bilen. Der er også nogle værdifulde tips til fejlfinding af disse problemer.

En af fejlene kan opstå på grund af funktionsfejl i nøglebrikken. Disse nøglebrikker består af små batterier, hvis effektniveau falder med forbrug. Andre problemer i nøglebrikker kan opstå på grund af slid, hvis de er overdrevent brugt eller tabes i vandet. Hvis din nøglebrik er okay indeni, så udskift batteriet, som kan være dødt. Når alt er afprøvet og hvis nøglebrikken stadig ikke virker, så udskift den. Nogle gange bruges en dublet af dit køretøjs nøglebrik også som erstatning.

En anden fejl kan forekomme i sikringer forbundet med det elektriske system i din bil. Dette elektriske system har forbindelse med køretøjets centrallåsesystem. Nogle gange, hvis der er sprunget sikringer, som kan være en eller flere i en enkelt bil, så virker centrallåsen heller ikke.

For at fejlfinde dette problem skal du åbne din bils sikringsboks og identificere dén sprungne sikring, der styrer centrallåsesystemets funktionalitet. Denne sikring kan let identificeres på grund af den brændte lugt eller den støj den laver, når du holder den tæt på dit øre. Udskift derfor denne sprungne sikring og tilslut den til strømforsyningen igen.

Nu vil billåsesystemet starte sin normale funktion. Solenoider konverterer elektrisk strøm til mekanisk arbejde i dit køretøj. Ved normal funktion af centrallåsen aktiveres den let for at låse eller åbne systemet. En indikation af uorden i din magnetventil er, hvis en eller flere døre forbliver åbne, selv efter at centrallåsen er aktiveret. For at nulstille den skal du skille døren ad og udskifte den beskadigede del af solenoiden.

En anden årsag til en defekt elektriske lås kan være et problem med dens ledninger. Ethvert brud på eller overbrænding af kabler resulterer i en defekt centrallås. For at fejlfinde dette problem skal du inspicere hver tomme af ledningen og derefter finde den beskadigede del, som så skal repareres.

 

Normal levetid

Den gennemsnitlige levetid for en centrallås er omkring 8-10 år. Den kan bære en mængde på næsten 400 aktiveringer dagligt. Effektiviteten af ​​dit køretøjs låsesystem afhænger også af andre faktorer, såsom sikringer, elforsyning og nøglebrik.

 

Andre dele, der skal udskiftes eller repareres ved udskiftning af centrallåsen

Centrallåsesystemer er en fantastisk måde at holde din bil sikker mod tyve. Hvis der er fejl i centrallåsen, kan det være en god idé at få en fagmand til at tjekke det. Det mest almindelige problem med en centrallås er en defekt aktuator. Hvis aktuatoren ikke fungerer korrekt, vil den ikke låse eller åbne bilen. Du kan få en professionel til at efterse aktuatoren og udskifte den, hvis det er nødvendigt.

De dele, der skal efterkontrolleres, mens problemet med centrallåssystemet løses, er låsefunktionalitet, sikringer og elektrisk forsyning.

 

Sådan sikrer du dig, at du køber den rigtige del til netop din bil

Markedspladsen er troværdig, hvis den viser sine kontaktoplysninger og tillidssymbol tydeligt. Besøg autoparts-24.com for at finde den nøjagtige del af din bil. For at afgive din ordre kan du indtaste nummerpladen på dit køretøj og derefter vælge den korrekte vare, du ønsker at købe. Efter at have valgt dele, kan du betale via en række forskellige kanaler som PayPal og kreditkort. En bankoverførsel kan dog også accepteres for ret høje beløb. Når du har afgivet din bestilling, vil forsendelsen blive videresendt til det sted, du ønsker.

 

Konklusion

En centrallås er et sikkerhedssystem til at låse og låse bilens døre, vinduer, bagagerum og dæksel på brændstofpåfyldning med en nøglebrik eller en fjernbetjening (ved hjælp af radiofrekvens). Det er ret nemt at udskifte en beskadiget centrallås. Et tyverisikringssystem i en bilmodel blokerer køretøjets motor, når en uautoriseret person forsøger at låse den op.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 23999 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 4540 til salg af mærket VW hvilket svarer til 19 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 7538 af typen af mærket VOLVO hvilket svarer til 28 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 319 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 318 DKK

Nyeste produkter

: