Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på billige, brugte motorhjelme/kølerhjelme

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 411

Mercedes-benz

Mercedes-benz

Dele til salg: 314

BMW

BMW

Dele til salg: 171

Citroën

Citroën

Dele til salg: 599

Dacia

Dacia

Dele til salg: 35

Fiat

Fiat

Dele til salg: 389

Ford

Ford

Dele til salg: 742

Honda

Honda

Dele til salg: 85

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 272

Kia

Kia

Dele til salg: 254

Mazda

Mazda

Dele til salg: 197

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 111

Nissan

Nissan

Dele til salg: 308

Opel

Opel

Dele til salg: 645

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 823

Hvad er en fronthjelm?

En bilhjelm, også kendt som en motorhjelm, er et hængslet dæksel foran på køretøjet, der hviler over motoren på frontmotorede køretøjer. På personbiler holdes motorhjelmen lukket af en skjult lås. På racerbiler er motorhjelmene dog modificeret og holdes på plads af motorhjelmstifter. Motorhjelmen er normalt fremstillet af stål og aluminium, men er ikke begrænset til dette. For nylig er der også kommet motorhjelme af kulfiber, glasfiber og tørt kulstof på markedet. Motorhjelmens udformning afhænger også af køretøjsmodellen.

Hvad gør en motorhjelm?

Fronthjelmens eneste formål er at beskytte de vigtigste dele af køretøjet mod skader, direkte sollys og støv. Blandt de dele af køretøjet, der er omsluttet af motorhjelmen, kan nævnes motor, køler, transmission, aircondition, bremser og vinduesviskervæske. Den giver også adgang til de interne komponenter i tilfælde af reparation eller vedligeholdelse. I andre tilfælde er fronthjelmen udstyret med luftventiler til at køle motoren ved høje hastigheder. Den er derefter udstyret med luftfiltre for at tilføre ren luft til motorrummet.

Kan du selv udskifte den?

I teorien lyder udskiftning af den forreste motorhjelm som en uoverkommelig opgave, som kun et karrosseriværksted kan udføre. Men det er ikke tilfældet; det er en simpel opgave, som du selv kan udføre. Hvis motorhjelmen er blevet beskadiget ved et uheld, eller hvis du har brug for en opgradering, skal du gå frem som følger;

 1. Processen starter med at fjerne den gamle motorhjelm. For at gøre dette skal du have en hjælpende hånd til at holde den ene ende af motorhjelmen, mens du holder den anden ende i en oprejst position. Løsn skruerne i bunden af begge sider af motorhjelmen med en passende skruenøgle. Dette gør det muligt for hængslerne at bevæge sig op og ned.
 2. Hvis motorhjelmen holdes af en motorhjelmstøtte, er det lidt anderledes at fjerne den. Først skubbes clipsen udad med en flad skruetrækker. Skruetrækkerens hoved anbringes mellem clipsen og fjederbens kugleleddet og skubbes udad. Når du føler, at den er løs nok, kan du selv trække strædet ud.
 3. Montering af den nye motorhjelm. Hold det nederste hjørne af den nye motorhjelm med den ene hånd, og læg resten af motorhjelmen på skulderen, mens du strammer skruerne med hånden. Den anden person i den anden ende bør gøre det samme. Sørg for at kontrollere, at motorhjelmen er justeret, før du strammer den. Dette kan gøres ved at lukke motorhjelmen, mens den stadig er løst skruet fast, og kontrollere overfladens højde.
 4. Endelig skal du kontrollere, om det er nødvendigt at foretage justeringer. Et tegn på en forkert justeret motorhjelm er mellemrummene mellem tilstødende dele som f.eks. stænklapperne og kofangerafdækningen foran. Kør derfor fingrene gennem sømmen for at opdage ujævn afstand.

Hvad du skal vide og overholde, når du udskifter delen

Når du udskifter motorhjelmen, skal du være særlig forsigtig med ikke at beskadige andre dele af køretøjet. Skruerne til fastgørelse af motorhjelmen sidder f.eks. for tæt på forruden, så du skal være forsigtig med ikke at beskadige dem, når du skruer dem af.

Du må heller ikke fjerne motorhjelmens beslag, der er fastgjort til køretøjets ramme eller til stænklapperne, medmindre beslagene også er beskadiget. Fjernelse af kølerhjelmbeslaget kan påvirke justeringen af forklædningen.

Når du fjerner den gamle motorhjelm, er det vigtigt at holde den sikkert fast, så den ikke falder ned på dig. Du skal også være forsigtig, så motorhjelmens hjørner ikke glider ud og rammer forruden. Den korrekte måde at fjerne motorhjelmen på er ved at holde den i hjørnerne med hjælp fra en anden person. Når du har fjernet motorhjelmen, skal du placere alle skruerne på et sikkert sted, så de ikke glider ud. På den anden side må du ikke fjerne clipsen til en motorhjelmstøtte helt, da det er vanskeligt at sætte den fast igen.

Forskellige typer/generationer/modeller af motorhjelme til biler

Der skelnes normalt mellem fronthjelme efter det materiale, der er anvendt til deres fremstilling. De mest almindelige typer hætter er;

 • Bonnet
 • Motorhjelm af kulfiber
 • Glasfiberhjelm

Hos autoparts-24.com kan du få alle disse typer og designs af motorhjelme.

Forskellige nederste dele af den forreste motorhjelm

Motorhjelmens underdele omfatter;

 • Dette er et håndlavet mærke på motorhjelmen, der symboliserer bilproducentens mærke.
 • Motorhjelmstøtte/ motorhjelmløftstøtte/ motorhjelmkofanger. Den bruges til at holde køretøjets motorhjelm op.

Identifikation af problemer eller symptomer på fejl/problemer

Følgende tips giver oplysninger om, hvordan du kan genkende en beskadiget motorhjelm

 • Synlig bøjning
 • Dårlig tilpasning
 • Usædvanlige lyde
 • Ujævn følelse på motorhjelmens overflade.

Almindelige problemer med delen

Fronthjelmen er en af de dele af køretøjet, der er vanskeligst at beskadige. Den kan kun beskadiges ved en fysisk påvirkning. Nogle af årsagerne til et problem med motorhjelmen er;

 • En ulykke
 • Skader som følge af nedfaldende grene
 • Hailstones
 • Andet nedstyrtende affald

Normal levetid

Fronthjelmen er designet til at holde hele livet. Der er dog en udestående begivenhed som følge af uforudsete og uundgåelige begivenheder. Derfor afhænger motorhjelmens holdbarhed af, hvordan du beskytter den mod fysiske skader.

Andre dele, der skal udskiftes eller repareres ved udskiftning af frontdækslet

Da motorhjelmen normalt beskadiges ved fysisk påvirkning, kan andre dele også gå i stykker. Nogle af de dele, du skal udskifte, er motorhjelmens hængsler, motorhjelmslukkere og maling i samme farve som den oprindelige.

Sådan sikrer du dig, at du køber den helt rigtige del til dit køretøj

Køretøjets udformning har indflydelse på motorhjelmens form. Når du udskifter motorhjelmen, er det derfor vigtigt at tage hensyn til dit køretøjs mærke, model og årgang. Det er bedst at købe motorhjelmen fra en producent af originalt udstyr for at sikre, at den passer til dit køretøj. Du skal blot indtaste OEM-nummeret og finde det rigtige tilbud. Autoparts-24.com gør det nemt for dig at finde en kompatibel motorhjelm.

Konklusion

Hvis din motorhjelm bliver beskadiget af en uforudset påvirkning, er det bedst at udskifte den selv. Den ideelle erstatning bør være en brugt OEM-hjelm, som du kan få hos autoparts24.dk.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 6992 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 1071 til salg af mærket VW hvilket svarer til 15 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 3979 af typen af mærket VW hvilket svarer til 23 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 851 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 973 DKK

Nyeste produkter

: