Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Billige, brugte viskertræk direkte fra autoophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 1.249

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.147

BMW

BMW

Dele til salg: 1.038

Citroën

Citroën

Dele til salg: 918

Ford

Ford

Dele til salg: 1.556

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.171

Mazda

Mazda

Dele til salg: 784

Nissan

Nissan

Dele til salg: 639

Opel

Opel

Dele til salg: 1.082

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 1.639

Seat

Seat

Dele til salg: 476

Skoda

Skoda

Dele til salg: 902

Toyota

Toyota

Dele til salg: 2.468

Volvo

Volvo

Dele til salg: 1.162

VW

VW

Dele til salg: 3.372

Viskertræk: Hvordan den fungerer, fejlfinding og udskiftning af dit viskertræk

 

Et viskertræk bruges til at synkronisere bevægelserne af bilens viskerblade. Viskerbladene er vigtige for førerens udsyn, og et køretøj uden velfungerende viskerblade anses for at være uegnet til at køre på vejen.

Forrudeviskertrækket (transmissionsmekanismen) er placeret under forruden, nærmere bestemt under motorhjelmens dæksel. Hvis forbindelsen er ødelagt eller defekt, vil viskerbladet ikke længere fungere efter hensigten.

Når du kører i bil, især i regnvejr eller i ujævnt terræn, er det vigtigt for din sikkerhed, at vinduesviskerforbindelsen fungerer korrekt.

Kan du selv udskifte et ødelagt vinduesviskertræk?

Ja, du kan reparere et vinduesviskertræk til din bil derhjemme. For det meste fejler viskerarme, fordi de er rustne eller løse. Selv en person med lidt erfaring inden for mekanik kan nemt reparere dem.

Du skal først diagnosticere problemet. Hvis armene bevæger sig langsommere end normalt, betyder det i mange tilfælde, at møtrikken, der forbinder dem med bilen, er løs.

Hvis armen ikke bevæger sig, kan den også være brækket. Så hvis armen bevæger sig langsommere, skal du stramme møtrikken. Hvis armen er knækket, skal du købe en ny.

Hvad skal du overveje, når du udskifter delen

Før du udskifter viskerbladet eller reparerer viskergearet, skal du først vide, hvilken del der er årsag til problemet. Det skyldes, at du kan købe et nyt viskerblad, men problemet vil forblive. Når du udskifter den, skal du derfor huske, at hvis den ene møtrik, der holder viskeren, er løs, skal begge møtrikker på viskerarmen strammes igen.

Hvis begge viskere fungerer normalt, men ofte stopper i den forkerte position, kan det være, at motorarmen, der forbinder viskeren, er løs. I dette tilfælde er det bedre at konsultere en professionel end at forsøge at gøre det selv. Vinduesviskerne skal også være i den korrekte position på et venstrekørende køretøj.

Typer af vinduesviskere og deres bevægelser

Radial/pivot (venstrekørsel) – viskerbladet på denne visker bevæger sig i en parallel bevægelse, hovedsagelig i venstrekørsel.
Pivot (højrestyrede køretøjer) er den spejlbagkant, der hører til den første visker. Findes mest på højrestyrede køretøjer.
Enkeltbladet arm – denne visker bruges hovedsagelig på bagruder. Viskerbevægelsen glider frem og tilbage og har et centralt drejepunkt.
Monoblade – denne visker er forbundet med en enkelt arm, der strækker sig opad og når de øverste hjørner af forruden. Den glider i hver ende og i midten af forruden og skaber et “M”-formet mønster.
Sekventiel visker: Denne type visker bevæger sig i modsatte retninger på samme tid. De er mere effektive, fordi de dækker et større område af forruden.
Genkendelse af symptomer på fejl

Der er flere tegn på, at forbindelsen til din vinduesvisker er defekt. Disse advarselstegn indikerer, at forbindelsen sandsynligvis er slidt, og at du skal have den repareret. Disse omfatter:

Bladene stammer under drift

Viskerbladene skal bevæge sig jævnt frem og tilbage. De skal også bevæge sig jævnt hen over forruden og fjerne snavs eller vand fra forruden. Hvis der er fejl på vinduesviskerforbindelsen, vil du bemærke en vis tøven under betjeningen.

Rotationen er ude af rækkefølge

Bortset fra de sekventielle viskerblade arbejder de andre viskerblade harmonisk og bevæger sig i samme retning. Hvis du imidlertid bemærker, at viskerbladene ikke længere bevæger sig i samme rækkefølge, især i passagersiden, kan viskerarmen være slidt, eller viskerarmen kan være løs.

Viskerbladene bevæger sig ikke, når de aktiveres.

Hvis viskerarmen er knækket, kan viskerbladene ikke bevæge sig, hvis viskerarmen er knækket. Få problemet løst så hurtigt som muligt.

Viskerbladet har en slibende lyd

Når viskerbladene bevæger sig hen over forruden, må de ikke lave nogen støj. Hvis du bemærker en slibende lyd, er det mest sandsynligt, at der er en fejl i vinduesviskerforbindelsen. Det kan skyldes, at viskerarmen er for stram, og at tandhjulene i viskermotorens linkage derfor sliber.

Almindelige problemer med viskerbladets sammenkobling.
Elektriske problemer med viskergearet er almindelige: Viskerne er programmeret til at rense forruden gentagne gange, indtil de slukkes. Hvis de stopper halvvejs, kan det være et elektrisk problem.
En defekt visker motorforbindelse – Hvis dine viskerblade ikke vender tilbage til den tørre position, er det meget sandsynligt, at motoren er problemet og bør kontrolleres med det samme!
En løs møtrik vil især påvirke gearkassen. Det kan også påvirke forruderensningssystemet. Din forrude er måske ikke altid tørret ren.
Det er muligt, at forrudeviskermotoren ikke får nok strøm fra køretøjet. Dette kan bl.a. forårsage brummende lyde og andre problemer, der kan opstå under kørsel.

Andre dele, der skal udskiftes, når du udskifter viskerarmforbindelsen.

Når du udfører reparationer, er det vigtigt at udvide dit syn for at identificere andre områder, der kan være fejlbehæftede. Det kan f.eks. være nødvendigt at udskifte den elektriske motor i vinduesviskeren. Hvis motoren er defekt, virker vinduesviskerne slet ikke. Derfor skal du foretage en visuel inspektion af motoren på forhånd.

En anden del, der muligvis skal udskiftes, er sikringen til forrudeviskeren. Hvis sikringen ikke virker, er den sandsynligvis sprunget, fordi der løber for meget strøm gennem den, og det kan være forårsaget af vedligeholdelse af bilens elektriske system. Kontroller, at ledningerne stadig er intakte, for at sikre, at alt andet fungerer korrekt!

Normal holdbarhed

Under normale forhold holder et viskerblad 6-12 måneder. Under ugunstige vejrforhold kan de dog kun holde i seks måneder. Det skyldes, at vinduesviskere er fremstillet af gummi, som hurtigt nedbrydes. Med tiden mister de deres effektivitet. Som en forsigtig bilist bør du gøre det til en vane at kontrollere dine vinduesviskere regelmæssigt for at se, hvornår de svigter.

Sådan sikrer du dig, at du køber den rigtige del til din bil

Når du udskifter defekte bildele, er det vigtigt, at du finder det perfekte match til dit køretøj. Du kan bruge OEM-numrene og vælge en model, der passer. Alternativt kan du besøge autoparts-24.com og vælge mellem en lang række muligheder. Alle dele er originale og garanteret til at holde i lang tid.

Leder du efter en passende reservedel til din bil, men ved ikke, hvor du kan få fat i den? Så er autoparts-24.com et godt sted for dig at starte. Hos os kan du finde vinduesviskere til højrestyrede biler og til venstrekørsel. Vi har et bredt udvalg af produkter, som du kan udskifte de defekte dele med. Endelig bør du ikke køre med et ødelagt viskerblad, da vinduesviskerensystemet muligvis ikke fungerer korrekt. Konsekvenserne kan være alvorlige.

 

 

 

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 16260 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 3720 til salg af mærket VW hvilket svarer til 23 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 6039 af typen af mærket VW hvilket svarer til 21 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 373 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 325 DKK

Nyeste produkter

: