Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte sidespejle fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 3.307

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.357

BMW

BMW

Dele til salg: 2.059

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.101

Ford

Ford

Dele til salg: 2.906

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.540

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.065

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.690

Opel

Opel

Dele til salg: 2.180

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 2.925

Seat

Seat

Dele til salg: 1.114

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.654

Toyota

Toyota

Dele til salg: 1.840

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.566

VW

VW

Dele til salg: 4.108

Sidespejl

Et sidespejl er det spejl der sidder på ente højre eller venstre side af bilen.

De fleste biler har i dag et bakspejl og to sidespejle. Venstre sidespejl er lovpligtigt, mens det højre kun er et krav, hvis der er formindsket udsyn bagud. I praksis er denne lov dog lettere overflødig, da alle biler i dag er udstyret med sidespejl i begge sider.

Sidespejlene plejede at skulle justeres manuelt, men i dag har mange biler med sidespejle med elektrisk justering. Spejlene skal justeres, så du kan se ned langs siden af bilen og så langt bagud som overhovedet muligt. Dermed opnår du de bedste muligheder for at orientere dig, hvilket gør det nemmere at færdes sikkert i trafikken.

Ødelagte sidespejl

Vores sidespejle har en særdeles udsat placering på vores biler, og derfor er det heller ikke usædvanligt, at sidespejle bliver ødelagt. Det kan sagtens ske under kørsel, men mange oplever også, at sidespejle kan blive ødelagte, mens man er parkeret.

Mange melder et ødelagt sidespejl til forsikringen, men det er ikke alle forsikringer, som dækker sidespejle. I mange tilfælde kan man også opleve, at selvrisikoen er så høj, at det ikke kan betale sig at opnå udskiftning af sidespejl igennem forsikringsselskabet.

Hvis dit sidespejl er ødelagt, skal du først vurdere om reparation af sidespejl er en mulighed. Det kan for eksempel være en god løsning, hvis det blot er sidespejlets glas, som er skadet. Omvendt kan en total afmontering af sidespejlet være nødvendig, hvis kappen til sidespejlet er i stykker.

Find en erstatning til sidespejlet

I mange tilfælde kan det ikke betale sig at reparere et sidespejl, for det er ikke dyrt at finde en erstatning. Selvfølgelig kan prisen blive højere, hvis der er tale om et sidespejl eller blinklys eller lignende, og i disse tilfælde kan det være en god løsning med montering af sidespejl, som er brugt.

Hos Autoparts24 kan du finde alt fra vidvinkel sidespejl til varmelegemer til sidespejl. Det unikke er dog, at alle dele er brugte, hvilket betyder, at du altid kan spare penge på dine reservedele til bilen. Det er nemt at handle hos Autoparts24, og du skal blot indtaste registreringsnummeret på din bil, hvorefter du vil få vist alle brugbare sidespejl. I nogle tilfælde kan et universal sidespejl bruges, men der er også tilfælde, hvor der for eksempel er krav til antal stik i elektrisk sidespejl. Der er naturligvis det primære stik, der muliggør motorstyring af spejlet. Derudover er nogle modeller udstyret med ekstra stik, der gør det muligt at tilslutte opvarmning. Dette er med til at forhindre ophobning af is på sidespejlene i koldt vejr.

Alle reservedele hos Autoparts24 er udvalgt at professionelle autoophuggere, som har udført en grundig kvalitetskontrol af delen. Det betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med kvaliteten, selvom du køber billigere dele til din bil. Sidespejle er ekstra oplagte at købe brugt, for de oplever sjældent slid. I de fleste tilfælde er det ganske enkelt sort uheld, når et sidespejl bliver ødelagt.

FAQ om sidespejl

Du sidder måske og har spørgsmål til sidespejlene på din bil. Hvis det er tilfældet, behøver du ikke at lede efter svar længere, for vi har samlet svarene på en række af de spørgsmål, som ofte stilles til sidespejle. Disse svar finder du herunder.

Hvordan skifter man sidespejl?

Hvordan du skifter sidespejlet, er i høj grad afhængigt af, om du bare skal skifte selve spejlet, eller om selve spejlkappen også skal udskiftes. Hvis det bare er selve spejlet, som skal udskiftes, kan du blot fjerne det ødelagt spejl, og herefter skal de nye plot klipses på.

Det er dog lidt mere kompliceret, hvis det også er spejlkappen, som skal udskiftet, for her er der forskel på manuelle og elektriske sidespejl.

Hvilket sidespejl er lovpligtigt?

Det er kun det venstre sidespejl, som er lovligt i Danmark. Den eneste undtagelse til denne regel er biler, hvor førersædet sidder i højre side. Her er det i stedet lovpligtigt med spejl i højre side.

Hvad koster et sidespejl?

Et sidespejl er ikke særlig dyrt, men i nogle tilfælde kan det være svært at finde det rette spejl til visse bilmodeller. Her kan en mulig løsning være at kigge efter brugte sidespejl.

Hvordan indstiller jeg sidespejlet korrekt?

Det er forholdsvis enkelt at indstille sidespejle korrekt. Sidespejlet skal vise en smule af bilens side, og så skal du kunne se så langt bagud som muligt.

Hvad koster det at reparere sidespejlet?

Prisen for at reparere et sidespejl kan variere meget. Den er for eksempel afhængig af om det blot er spejlet der skal skiftes, eller om yderkappen også er skadet. Hvis yderkappen er skadet, er reparationsprisen også påvirket af om der er tale om et elektrisk eller manuelt sidespejl.

Hvordan fungerer et opvarmet sidespejl?

Et opvarmet sidespejl bliver holdt varmt med elektricitet. Det holder spejlet frit for dug og is, hvilket især er nyttigt i vinterhalvåret.

Hvad er et asfærisk sidespejl?

Et asfærisk sidespejl er delt i to dele, hvor den yderste del er et vidvinkelspejl. Denne type af spejl bruges ofte i venstre side af bilen, da det giver bedre udsyn.

Hvad er et elektrisk sidespejl?

Et elektrisk sidespejl er det moderne alternativ til de mere gammeldags sidespejle, som skulle indstilles manuelt.

Hvordan finder jeg det rigtige sidespejl til min bil?

Den nemmeste måde at finde det rigtige sidespejl til din bil er at besøge en side som Autoparts24. Her kan du indtaste bilens registreringsnummer, og herefter vil siden vise dig de rigtige sidespejle til din bil.

Hvad betyder sidespejl med vidvinkelspejl?

Et sidespejl med vidvinkelspejl har et ekstra spejl, som hjælper med at se personer, som befinder sig i bilens blinde vinkel.

Hvad er et konveks sidespejl?

Et konveks sidespejl er bare et almindeligt buet sidespejl, som er standard i mange biler.

Er højre sidespejl lovpligtigt?

Det er ikke lovpligtigt at sidespejl i højre side af en bil medmindre førersædet sidder i højre side. Dog har langt de fleste biler sidespejl i begge sider. Dels er det nyttigt med sidespejl i begge sider, og derudover er det også pænere på grund af symmetrien

 

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 24821 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 3623 til salg af mærket VW hvilket svarer til 15 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 31515 af typen af mærket VW hvilket svarer til 18 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 1083 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 520 DKK

Nyeste produkter

: