Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte servopumper fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 899

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 722

BMW

BMW

Dele til salg: 801

Citroën

Citroën

Dele til salg: 837

Ford

Ford

Dele til salg: 1.138

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 304

Mazda

Mazda

Dele til salg: 313

Nissan

Nissan

Dele til salg: 349

Opel

Opel

Dele til salg: 533

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 1.249

Seat

Seat

Dele til salg: 162

Skoda

Skoda

Dele til salg: 268

Toyota

Toyota

Dele til salg: 714

Volvo

Volvo

Dele til salg: 1.426

VW

VW

Dele til salg: 954

Servopumpe

Hvad er en servostyringspumpe?

En servostyringspumpe er ansvarlig for at give hydraulisk tryk til systemet, hvilket gør det meget lettere for føreren at dreje hjulene. Når rattet drejes, afgiver pumpen væske til styrestangen eller boksen. Denne væske giver den nødvendige hjælpekraft til at dreje hjulene. Pumpen drives enten af en rem, der er forbundet til motoren eller er en elektrisk servostyringspumpe.

Servopumpen er en vigtig del af styresystemet i enhver bil med servostyring. I dag er vi efterhånden vant til, at der er servostyring i alle biler, og det er hårdt arbejde for armene at køre en bil, hvis der ikke er nogen form for servostyring.

Selve servostyringen er et ret komplekst system, og man skal være meget bil- eller mekanikinteresseret for at have lyst til at sætte sig ind i alle de forskellige dele i systemet. Selve servopumpen er dog en hydraulikpumpe, som er meget vigtig del af servostyringen.

Hvad er symptomerne på en defekt servopumpe?

Normalt kan en servopumpe holde i rigtig mange år, men man kan sagtens være uheldig. Du er nødt til at udskifte servopumpe, hvis den går i stykker. Det kan dog være svært at identificere, om det er servopumpen der er gået i stykker, når der er problemer med servostyringen, så det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne.

De mest almindelige symptomer på en defekt servopumpe er raslen fra pumpen, når du drejer, og derudover vil rattet også ofte være meget stramt at dreje. Du kan desuden også opleve at rattet vibrerer, og der kan endda være larm, når du drejer.

Andre symptomer kan være sværere at lægge mærke til som et lavt trykniveau i styringen, og der styringen kan også blive en smule ujævn.

Når servopumpen skal udskiftes

Hvis din servostyring larmer, er det et sikkert tegn på, at der er noget galt. Måske mangler servostyringen væske, og det kan være et tegn på en defekt servopumpe.

I nogle tilfælde er det muligt at renovere en servopumpe der er i stykker. Den kan for eksempel ordnes, hvis der er luft eller skidt i systemet. Andre fejl kan dog være mere alvorlige, og så er det ikke sikkert, at det kan betale sig at reparere pumpen.

Det er ofte nødvendigt at få hjælp af en mekaniker til at udskifte en servopumpe. Der findes dog andre måder at gøre udskiftningen billigere. Du kan for eksempel vælge en brugt servopumpe.

Køb af brugt servopumpe

Hvis en servostyring ikke virker, kan det ofte være nødvendigt at udskifte servopumpen. I nogle tilfælde kan problemet skyldes servostyring væske, men når den skal udskiftes, kan du ofte finde en billig hydraulikpumpe ved at vælge brugt.

Selv en brugt hydraulikpumpe kan have en rigtig lang levetid, og ofte er det ganske enkelt bare sort uheld, når en pumpe går i stykke. Der er masser forhandlere med salg af servopumper, og en ny servopumpe kan nemt koste 1.000 kroner eller mere.

På Autoparts24 kan du finde brugte servopumper til en brøkdel af nyprisen. Du skal blot indtaste registreringsnummeret på din bil, og herefter vil du få vist brugte servopumper med den rette yderdiameter og indvendige diameter til elektrisk servostyring.

Når du handler hos Autoparts24 får du en garanti for reservedelens kvalitet, som er grundig kontrolleret. Det giver dig en kvalitetssikkerhed, selvom du vælger at købe brugt.

FAQ om servopumper

Du har måske spørgsmål om servopumper, og derfor har vi samlet svar på en række af de mest almindelige svar om servopumper og elektrisk servostyring. En servopumpe er måske bare en hydraulikpumpe, men den er også en central del af bilens styresystem.

Hvad er en hydraulikpumpe?

En hydraulikpumpe er en vigtig del af servostyringen, som gør det nemmere at bevæge bilens hjul ved at dreje på rattet. En hydraulikpumpe kan være særdeles effektiv, idé den overfører energi via væske.

Hvordan virker en hydraulikpumpe?

En hydraulik pumpe virker ved at overføre energi via væske. Det kan udnyttes til mange ting, hvilket blandt andet er nyttigt i en servostyring. Dens primære effekt er at gøre det muligt at dreje hjulene med færre kræfter, hvilket er muligt med det hydrauliske system.

Hvordan virker elektrisk servostyring?

Servopumpen kan være drevet af en rem, men i nyere biler er den ofte drevet af en lille elektrisk motor. Dette kalder man elektrisk servostyring.

Hvad er servostyring?

Servostyring er en betegne for det mekaniske system, som gør det nemmere at dreje hjulene på en bil med rattet. Før servostyring kunne det være rigtig hårdt at dreje rattet, hvilket for eksempel gjorde det svært at lavere pludselige manøvre i bilen. I dag har alle nye biler servostyring.

Hvad kan være årsagen til en defekt servopumpe?

Der kan være mange årsager til en defekt servopumpe. Simple fejl kan være luft i systemet, hvor der også kan være for lidt væske. Mere alvorlige fejl kan skyldes slid, og kan være sværere at ordne.

Hvad koster en servopumpe?

En servopumpe kan nemt koste 1.000 kroner eller mere, hvis den er ny. Der kan være mange penge at spare ved at vælge en brugt servopumpe, som ofte vil holde i lige så lang tid som en ny.

Kan en servopumpe repareres?

I nogle tilfælde kan en servopumpe repareres. Du kan eventuelt læse mere i afsnittet ”Når servopumpen skal udskiftes”, som du finder længere oppe i teksten.

Hvor højt et tryk generer en servopumpe?

Det hydrauliske system i en servopumpe kan generere et ufatteligt højt tryk, hvilket gør servopumper ufatteligt effektive i forhold til bilens servostyringen. Det præcise tryk er meget afhængigt af bilens model og mærke.

Hvordan finder jeg den rigtige servopumpe til min bil?

Det er nemmest at finde en ny servopumpe til bil, hvis du bruger en god forhandler. Hos Autoparts24 kan du for eksempel indtaste registreringsnummeret på din bil, og herefter vil siden selv vise dig de rigtige servopumper til din bil. På den måde undgår du at købe forkerte reservedele hjem, som ikke kan bruges alligevel.

 

 

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 11528 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 1651 til salg af mærket VOLVO hvilket svarer til 14 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 8927 af typen af mærket VOLVO hvilket svarer til 27 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 1444 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 683 DKK

Nyeste produkter

: