Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte partikelfilter fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 160

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 179

BMW

BMW

Dele til salg: 116

Citroën

Citroën

Dele til salg: 105

Ford

Ford

Dele til salg: 109

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 71

Mazda

Mazda

Dele til salg: 15

Nissan

Nissan

Dele til salg: 55

Opel

Opel

Dele til salg: 71

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 119

Seat

Seat

Dele til salg: 13

Skoda

Skoda

Dele til salg: 92

Toyota

Toyota

Dele til salg: 50

Volvo

Volvo

Dele til salg: 105

VW

VW

Dele til salg: 301

Partikelfilter

Hvad er et partikelfilter?

Et dieselpartikelfilter (DPF) fanger og fjerner sodpartikler fra motorens udstødningsgasser. Filteret er indbygget i bilens udstødningssystem. Sodpartiklerne brændes af ved en høj temperatur i partikelfilteret i en proces kaldet regenerering.

 

Et partikelfilter kan reducere din bils forurening ved at filtrere de skadelige udstødningsgasser. Hvis din bil har partikelfilter, kan du opleve at bilen pludselig begynder at trække dårligere eller at køre kortere på literen. Det er et tegn på, at partikelfilteret trænger til enten at blive renset eller udskiftet. I sidste ende vil lampen for dieselpartikelfilteret eller DPF begynde at lyse.

Udskiftning eller rensning af partikelfilter?

I nogle tilfælde kan du selv rense dit partikelfilter ved at hælde dieselpartikelfilterrens i tanken. Det gælder dog ikke for alle biler, og nogle dieselbiler har et filter, som ikke kan renses med partikelfilter væske. Derfor skal det renses på et værksted.

Der er mange fordele ved at rense et partikelfilter, og det kan forlænge filteret levetid betragteligt. Derudover er det også markant billigere end helt at skulle udskifte et filter.

Du kan dog risikere, at udskiftning af filteret er den eneste mulighed – og derudover er der også dieselbiler, som slet ikke er udstyret med et partikelfilter.

Ekstra afgift på dieselbil uden partikelfilter

En dieselbil forurener generelt mere end en benzinbil, og den forurener især meget, hvis den ikke har et partikelfilter. Derfor er det blevet besluttet, at en dieselbil bliver beskattet med 1.000 kroner ekstra om året, hvis den ikke har det vigtige partikelfilter.

Denne ekstra afgift gør sig gældende for alle danske personbiler, dog ikke varebiler.

Partikelfilter på nye biler

Det er ikke alle danske dieselbiler, som har et partikelfilter. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du gerne vil slippe for ekstraafgiften på 1.000 kroner om året.

Du behøver dog ikke at bekymre dig om partikelfiltre, hvis du har en bil, som er indregistreret i Danmark efter januar 2011. Her blev det nemlig besluttet, at det ikke længere var tilladt at indregistrere dieselbiler uden partikelfilter. Det betyder også, at du ikke behøver at bekymre dig om filteret, hvis du har planer om at købe en ny bil. Du skal dog stadig være opmærksom, hvis du vil købe en brugt bil, som blev indregistreret før 2011.

Afgifterne er tilføjet for at få biler til at overholde de europæiske standarder. Disse standarder kaldes Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, Euro 5 og Euro 6, som gælder for alle lette køretøjer inklusiv personbiler. Det er Euro 5, som trådte i kraft i 2011 og gjorde det lovpligtigt at have partikelfilter.

Euro-emissionsnormerne er udviklet af Europakommissionen med det formål reducere forureningen fra motorkøretøjer. Overalt i Europa oplever man at de større byer anvender disse normer til at holde gamle, stærkt forurenende biler ude af byerne. Det er nemt at finde disse lavemissionszoner med en enkel Googlesøgning eller på Europakommissionens hjemmeside.

Kan det betale sig at købe partikelfilter?

Du skal forvente at det koster mellem 5.000 og 10.000 kroner at få eftermonteret et filter. Denne pris er afhængig af bilens model, men du kan gøre det billigere ved for eksempel at vælge et brugt partikelfilter.

Prisen på eftermontering af et partikelfilter betyder, at filteret normalt er tjent ind indenfor 5-10 år, så det er en god investering, hvis du ønsker at beholde din bil i mange år. Samtidig er det også værd at huske på, at du hjælper med at beskytte miljøet ved at køre i en bil med partikelfilter.

Benzinbiler får også partikelfilter

Partikelfiltre har i mange år været forbeholdt dieselbiler, men siden 2017 er det blevet et krav at benzinbiler med direkte indsprøjtning skal være udstyret med et filter, som hjælper med at reducere forureningen fra ultrafine partikler. Denne lov inkluderer dog kun alle nyregistrerede biler, og ældre biler berøres ikke af loven.

En benzinbil med direkte indsprøjtning kan køre længere på literen, men til gengæld øger det også bilens forurening.

FAQ om partikelfiltre

Du har måske spørgsmål til partikelfiltre, så vi har samlet svar på de mest almindelige spørgsmål. Du kan finde svar herunder.

Hvornår skal partikelfilter skiftes?

Udskiftning af partikelfilter skal ske efter et bestemt antal kørte kilometer. Dette kilometerantal afhænger fra bilmærke til bilmærke.

Hvad er et partikelfilter?

Mange tænker først på partikelfilteret, når partikelfilter lampen lyser. Det skyldes ofte et stoppet partikelfilter, som det er nemt at rense. Filteret er vigtigt, da det hjælper med at fjerne farlige mikropartikler fra bilens udstødning, og derfor bør man heller ikke fjerne partikelfilteret.

Hvad koster et nyt partikelfilter?

Et nyt partikelfilter koster mellem 5.000 til 10.000 kroner. Du kan dog få en markant bedre pris på partikelfilter, hvis du vælger at købe brugt.

Hvornår skal man skifte partikelfilter?

Regenerering af partikelfilteret kan hjælp ved et tilstoppet partikelfilter. Men alle filtre skal udskiftes efter et bestemt antal kilometer, som varierer fra bilmærke til bilmærke.

Hvornår kom der partikelfilter på biler?

Det blev lovpligtigt at have partikelfilter på alle dieselbiler, som blev indregistreret efter 2011. Dieselbiler før dette årstal kan dog sagtens have filter alligevel.

Hvor sidder partikelfilter?

Dieselpartikelfilteret sidder nær bilen motor. Motoren hjælper med at gøre filteret varmt, så det hurtigere kan brænde sodpartikler af.

Hvad koster et partikelfilter?

Et nyt partikelfilter kan sagtens koste mellem 5.000 til 10.000 kroner.

Hvor længe holder partikelfilter?

Et partikelfilters levetid er begrænset til et bestemt antal kilometer. Det præcise antal afhænger dog fra bil til bil.

Hvad koster et dieselpartikelfilter?

Partikelfilter priser varierer fra bilmærke til bilmærke, men du skal forvente at det koster mellem 5.000-10.000 kroner. Du kan dog få et billigere filter ved at købe det brugt.

Hvilke biler har partikelfilter?

Det plejede kun at være dieselbiler, som havde et dpf filter. I dag findes der dog også partikelfilter i nye biler.

Hvordan virker et partikelfilter?

Et partikelfilter virker ved at fjerne farlige partikler fra bilens udstødning.

Hvornår blev partikelfilter indført?

Det er lovpligtigt at have partikelfilter på alle biler, som er indregistreret efter 2011.

Hvilke biler har dpf?

Dieselbiler som er indregistreret efter 2011 har dpf eller dieselpartikelfilter. Ældre biler kan dog også sagtens have filter.

Hvilke biler har dieselpartikelfilter?

Alle dieselbiler, som er indregistreret efter år 2011 har dieselpartikelfilter.

Hvordan finder jeg det rigtige partikelfilter til min bil?

Det er nemmest at finde det rigtige filter ved at bruge en dygtig forhandler som for eksempel Autoparts24. Her kan du indtaste din bils registreringsnummer og finde det rigtige partikelfilter.

Find brugt partikelfilter online

Et partikelfilters levetid er begrænset, og efter et bestemt antal kilometer er dpf rens ikke længere nok. I andre tilfælde kan det være nødvendigt med eftermontering af partikelfilter, og du kan spare penge ved at finde et brugt partikelfilter online på Autoparts24.

Hvis du vil købe et brugt partikelfilter, skal du blot finde din bil på Auroparts24. Derefter er det nemt at finde et billigt partikelfilter til salg. Derudover kan du også finde forskellige gode råd til køb af brugt partikelfilter.

 

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 1248 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 285 til salg af mærket VW hvilket svarer til 23 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 1259 af typen af mærket VOLVO hvilket svarer til 18 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 5906 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 2807 DKK

Nyeste produkter

: