Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Find din brugte reservedel via dit originalnummer.

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

3.783.428 dele | Gratis Fragt | Fuld returret
Find din brugte reservedel via dit originalnummer.

OEM nummer

Det kan være vanskeligt at købe nye reservedele til sin egen bil – især hvis man ikke har prøvet det før. Du kan dog gøre det nemmere for dig selv ved at bruge en god forhandler, og derudover er det også vigtigt at have styr på nogle enkle begreber som OEM og IAM.

Disse begreber kan du læse mere om i denne tekst, så følg godt med, hvis du vil være sikker på, at din nye reservedel passer til din bil.

 

Den korte forklaring på OEM nummer

OEM står for Original Equipment Manufacturer og er en betegnelse, der benyttes om de reservedele, som sælges til den oprindelige producent af en bil. Med andre ord er det de reservedele, som findes i fabriksnye biler af et bestemt mærke. Engang imellem bruges blot forkortelsen OE nummer.

Det er en god idé at benytte originale reservedele, når du skal reparere din bil, for disse reservedele er typisk af høj kvalitet. Du kan bruge OEM nummeret på den defekte reservedele til at finde en erstatning, for hvis to reservedele har det samme OEM nummer, kan du være sikker på, at de passer til din bil.

 

Uddybende forklaring på OEM, IAM og MPN

Som tidligere nævnt kan det føles som en jungle at finde rundt i alle de mange begreber, som knytter sig til reservedele. OEM er klart det vigtigste begreb, men du kan også risikere at støde på begreber som IAM og MPN.

 

Forskellen på OEM og IAM

OEM står for Original Equipment Manufacturer, mens IAM står for Independent Aftermarket Manufacturer. Med andre ord er OEM de originale dele, mens IAM er uoriginale reservedele fra andre producenter.

IAM reservedele har også et IAM nummer, som du kan bruge til at identificere en bestemt reservedel. IAM reservedele er typisk billigere en OEM reservedele, men det er ikke nødvendigvis en fordel at vælge uoriginale dele.

IAM reservedele kan være problematiske, for de kan stamme fra dårlige producenter. Omvendt kan kvaliteten også være fin, men du får en kvalitetsgaranti, når du vælger en OE reservedel.

 

Hvad betyder MPN?

MPN står for Manufacturer Part Number og er det nummer, som producenten bruger til at identificere deres reservedele.

Ligesom med OEM nummer, kan du bruge MPN til at identificere en reservedel. Hvis OE nummeret på en del stemmer overens med OE nummeret på den sammen del på din bil så passer delen 100% sikkert.

 

Vil du spare penge på OEM reservedele?

Nye OEM dele er dyre, fordi de har en høj kvalitet. Det betyder også, at de kan holde i lang tid, så derfor kan de være en god investering.

Hvis du vil spare penge på dine reservedele, kan du vælge i stedet at købe brugte OEM reservedele. Her skal du huske på at IAM dele kan være af varierende kvalitet, derfor er brugt et godt alternativ.

Når du køber brugte reservedele, er det en god idé at vælge en dygtig forhandler, så du kan være sikker på, at der er lavet en grundig kvalitetskontrol af de brugte dele. Samtidig garanterer det også, at du virkelig får den reservedel, som du betaler for.

 

Vælg Autoparts24, når du vil købe brugte reservedele

Ved at vælge Autoparts24 får du en vigtig kvalitetsgaranti, når du køber brugte reservedele. Alle dele er indsamlet af professionelle autoophuggere, og delene har gennemgået en grundig kontrol, før de bliver sat til salg.

Når du handler hos Autoparts24 skal du blot kende OEM nummer eller originalt reservedelsnummer. Ved at indtaste dette nummer i søgefeltet, får du vist alle relevante reservedele, som passer til din bil.

Det er en stor fordel at vælge brugte reservedele, for du får reservedelen væsentligt billigere, og du vil modtage en reservedel, som kun har overfladisk slid. I praksis betyder det, at reservedelens levetid ikke er forringet, og den vil typisk holde længere end en IAM reservedel.

 

FAQ om OEM nummer og reservedele

Vi vil gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til OEM nummer og reservedele, så vi har samlet en lille FAQ med svar på de væsentligste spørgsmål.

 

Hvad er OEM nummer?

OEM nummer står for Original Equipment Manufacturer nummer. At en reservedel er OEM betyder, at det er den samme reservedel, som sidder i fabriksnye biler fra producenten. Med andre ord er det et kvalitetsstempel, som fortæller at reservedelen er godkendt af producenten og vurderet til at være det bedste valg til bilen.

 

Hvor finder jeg OEM nummer?

Du vil oftest kunne finde et OEM nummer på alle bilens oprindelige reservedele. Du skal være opmærksom på, at det kan være svært at se nummeret, hvis reservedelen for eksempel er beskidt, og ligeledes kan nummeret også være skjult, hvis reservedelen stadig er monteret på bilen.

Hvis du skal bruge OEM nummeret på en reservedel, er det en god idé at afmontere delen, så du er sikker på, at du får læst OEM nummeret korrekt, da du skal bruge nummeret til at købe en ny del.

 

Hvor finder jeg OEM nummer på min bil?

Det er nemmest at vise, hvor du finder OEN nummer på din bil, selvom du skal være opmærksom på, at det kan variere fra producent til producent. Hvis du døjer med at finde nummeret, kan du kontakte din mekaniker og bede om hjælp.

Herunder kan du se nogle eksempler på, hvordan man finder OEM nummeret på en reservedel.

Hvorfor er et OE nummer vigtigt?

OE nummeret er vigtigt, fordi du kan bruge det til at identificere brugbare reservedele til din bil. Hvis OE nummeret på den defekte reservedel stemmer overens med nummeret på den nye del, kan du være sikker på, at den nye del også passer til din bil.

OE nummeret er også vigtigt, fordi det er en garanti for, at reservedelens kvalitet er godkendt af den oprindelige producent af bilen.

Top 100 mest solgte OEM-numre hos autoparts24

Her ser i de mest solgte oem-numre overhovedet vi har hos autoparts24, hvis du klikker på et oem-nummer ser du alle de dele vi har til salg med det oem-nummer.