Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Billige, brugte kølergitre direkte fra autoophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 185

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 277

BMW

BMW

Dele til salg: 587

Citroën

Citroën

Dele til salg: 221

Ford

Ford

Dele til salg: 514

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 142

Mazda

Mazda

Dele til salg: 219

Nissan

Nissan

Dele til salg: 279

Opel

Opel

Dele til salg: 191

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 219

Seat

Seat

Dele til salg: 90

Skoda

Skoda

Dele til salg: 128

Toyota

Toyota

Dele til salg: 437

Volvo

Volvo

Dele til salg: 185

VW

VW

Dele til salg: 704

Hvad er et kølergitter, og hvad bruges det til?

Kølergitteret er et passivt kølesystem, der er monteret foran på køretøjet direkte over kofangeren eller kofangerne. Den består af et gitter, som lader udeluft passere igennem og er den ydre del af køleren. Den understøttes af ventilatorer og beskytter motoren mod overophedning.

Gitterets rolle er dog mindre vigtig i dag, da køling hovedsageligt leveres af andre elementer. Den kan derfor udelades eller reduceres til et minimum. På grund af dens dekorative karakter er den dog normalt stadig monteret foran på køretøjet.

I dag spiller bilens kølergitter en større æstetisk rolle. Dens form er ofte en afgørende faktor for dens udseende, og designere kan lide at lege med den. Dens materiale og farve, ligesom sidelisterne eller spejlskallen, angiver finishniveauet: Plast, metal, sort eller farvet, krom …

Et kølergitter er placeret foran på køretøjet og er designet til at beskytte luftindtaget og køleren mod snavs og snavs. Desværre er kølergrillen, fordi den er placeret foran på karrosseriet, berygtet for at blive beskadiget med tiden.

Kan du selv udskifte den?

Ja, hvis du ønsker at købe et nyt kølergitter, skal du tage hensyn til størrelsen, overfladen og modellen af dit køretøj, da dette vil påvirke prisen på det nye eller brugte kølergitter. Ud over prisen er der andre faktorer, der skal tages i betragtning – f.eks. er et gitter med parkeringssensorer dyrere.

På grund af det enorme udvalg af mærker, modeller og fabrikanter, herunder engangsbiler til uregistrerede køretøjer, varierer priser og kvalitet. Det er dog godt at vide, at nogle virksomheder fremstiller gitre til uindregistrerede køretøjer som led i et program for udviklingsmodeller.

En sidste overvejelse er den korrekte monteringsposition, da lavere gitre og sæt normalt er billigere end et komplet sæt. De er betydeligt mindre end hovedgitteret og tjener enten som kølekanaler til bremserne eller udelukkende til æstetiske formål.

Udskiftning af en kølerrist er normalt en bedre løsning end reparation. Det er normalt billigere, og en ny kølergrill holder garanteret længere end en brugt del.

Forskellige typer af gitre

I dag er kølergitteret blevet et element i bilens design. For at personliggøre bilens æstetik findes der forskellige typer kølergitre, især afhængigt af deres placering:

  • Ventilationsgitre, som normalt er placeret under kofangeren og foran hjulene
  • Radiatorgitre
  • Kofangerens skørter, som er placeret både foran og bag på køretøjet
  • Tagkølergitteret, der er forbeholdt køretøjer med bagmotor
  • Ventilationsgitter på motorhjelmen

Gitteret kan fastgøres på forskellige måder, men der kan generelt skelnes mellem tre kategorier af former. Det mest almindelige gitter er det af hermetisk metalplade, som er monteret under kølergitteret. Den kan også integreres i den forreste kofanger, hvilket generelt er noget mere æstetisk. Endelig kan kølergitteret også placeres i forlængelse af motorhjelmen.

Endelig kan kølergitteret være fremstillet af forskellige materialer. På nyere køretøjer er den ofte lavet af plastik eller kompositmateriale, mens ældre eller luksusbiler ofte har metalgitter (stål eller aluminium).

Identifikation af problemer eller symptomer på fejl/problemer

Det er ganske enkelt at vurdere tegn på skader på dit kølergitter – du skal blot kigge efter tydelige tegn på brud. Skårne metalstykker, buler eller lignende skal straks fjernes.

Du kan godt køre i en bil med en beskadiget kølergrill, men det betyder ikke, at det ikke er tilrådeligt at gøre det. Et beskadiget kølergitter er let at genkende, fordi det er tydeligt synligt på køretøjets front.

Bare fordi din bil er mekanisk funktionsdygtig, betyder det ikke, at den er sikker at køre i. Også med nogle typer af ydre skader anses en bil stadig for at være i “farlig stand” – med andre ord: Dit køretøj kan udgøre en fare for dig selv eller andre trafikanter.

Det er ulovligt at køre med en beskadiget kølergrill, da den kan have skarpe kanter, der kan skade en person eller et dyr alvorligt, hvis de kommer i kontakt med den, selv om bilen er parkeret eller holder stille. Hvis nogen kører hen over fronten af din bil, kan de få en grim skramme eller et skår.

Hvis din kølergrill er beskadiget, er der også en mulighed for, at dele kan løsne sig, mens køretøjet er på vejen. Disse dele kan ramme personer eller andre køretøjer eller forårsage ulykker, hvis en anden trafikant undviger eller bremser hårdt for at undgå at køre over vragrester, der har løsnet sig fra dit køretøj.

Almindelige problemer med en bils frontgitter

Denne type reparation er en forholdsvis enkel udskiftning og kræver ikke store mekaniske færdigheder. Du bør bære beskyttelsesbriller, når du arbejder på din bil. Bær også andet personligt beskyttelsesudstyr (PPE), hvis det er nødvendigt, f.eks. latexhandsker eller lukkede sko. Åbn motorhjelmen, og sæt stativet i fastholdelseshullet. Fjern eventuelle tætninger, dæksler eller beslag, der blokerer adgangen til kølergitterbeslagene.

Fjern kølergitteret fra køretøjets forende. Hvis gitteret er fastgjort til kofangerens dæksel, skal du fjerne kofangerens dæksel for at få adgang til beslagene.

Kontroller, om der er synlige skader på de underliggende dele, og udskift dem om nødvendigt.

Kontroller den nye kølerrist for at sikre, at den passer til den gamle kølerrist. Nogle kølergitre er allerede malet eller har slet ingen maling. Hvis kølergitteret skal males, skal du male det, inden du monterer det.

Monter det nye frontgitter ved at tilpasse hullerne i de eksisterende beslag på det rette sted. Monter derefter de gamle beslag eller erstat de beskadigede beslag med nye. Spænd beslagene, indtil de sidder fast. Kontroller alle dækslerne for at sikre, at de sidder godt fast, og at monteringspositionen er korrekt.

Til sidst lukker du motorhjelmen – så er arbejdet gjort.

Sådan sikrer du dig, at du køber de helt rigtige bildele til dit køretøj

Når du har brug for en ny frontgrill eller en anden reservedel, er det vigtigt at vælge en velrenommeret leverandør. Spar tid og penge ved at søge efter de rigtige bildele på autoparts-24.com. Vælg de nøjagtige dele til dit køretøj ved at indtaste OEM-nummeret eller vælge den rigtige kombination af mærke/model/variant!

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 5061 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 845 til salg af mærket VW hvilket svarer til 17 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 9118 af typen af mærket VW hvilket svarer til 25 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 299 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 371 DKK

Nyeste produkter

: