Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte forlygter fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 495

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 568

BMW

BMW

Dele til salg: 288

Citroën

Citroën

Dele til salg: 931

Ford

Ford

Dele til salg: 1.964

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 617

Mazda

Mazda

Dele til salg: 656

Nissan

Nissan

Dele til salg: 640

Opel

Opel

Dele til salg: 1.127

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 1.131

Seat

Seat

Dele til salg: 419

Skoda

Skoda

Dele til salg: 476

Toyota

Toyota

Dele til salg: 599

Volvo

Volvo

Dele til salg: 409

VW

VW

Dele til salg: 2.044

Forlygte

Du skal have dine forlygter i orden, for hvad duer et fejlfrit bremsesystem, hvis du ikke kan se, hvor du kører hen, og ingen kan se, at du kommer kørende?

Okay, så skal du heller ikke høre mere moralisering herfra – artiklen her giver dig indblik i, hvordan dine forlygter fungerer, hvilke dele de er opgjort af, hvordan du kan holde dem i funktion – og til hvilke priser.

Fatning, refleksion og lyspære

Dine forlygter er sammensat af tre komponenter. Fatningen, lyspærerne og en reflekterende del hhv. reflekterende dele, som forstærker lyset og præciserer lysets retning, så dine lygter ikke generer andre trafikanter, og giver dig det bedste lys at orientere i.

Forskellige typer

De forskellige typer lamper, betyder ikke så meget, andet end for sværhedsgraden af at indstille dem rigtigt. Nogle lamper, som FF-H4 kræver computersoftware, før de er indstillet helt skarpt i forhold til blandt andet lysvidderegulering.

Andre lamper, som de helt klassiske parabollamper, kan du selv indstille manuelt, hvis du har styr på, hvad du laver.

Fælles for alle disse typer af forlygter er som sagt, at de benytter et reflektor-system til at styrke og præcisere lyset fra pæren.

Færdselssikkerhed

Bøden for at køre med ikke-fungerende forlygter, er i henhold til de danske færdselsregler på 1.000 kroner. Det vil sige, at udskiftningen af hele lygten, vil kunne klares for næsten det samme beløb, hvis du køber brugte reservedele.

Det kan være en god idé at tjekke funktionsdygtigheden på dine lys en håndfuld gange årligt – og hvis du har mulighed for det, bør du altid underrette andre bilister, hvis deres lys ikke er i orden.

Du kan finde mere viden om færdselsregler angående dit køretøjs lygter på falck eller sikkertrafik.dk.

Renovering

Hvis dine forlygter er blevet matte af mødet med sol og fugt, kan din mekaniker renovere dem for mellem 500-700 kroner.

Du kan også selv renovere lygterne, men det kræver, at du sliber dem ned, og genlakerer dem med det rigtige produkt, for at skaden ikke opstår med det samme igen.

Du kan også renovere reflektor-delene, men sørg for at rense dem med fugtigt materiale, så du ikke ridser og ødelægger spejlene.

Bilens strømkredsløb

Hvis du til dit uheld udskifter både fatning og pærer, og dine forlygter stadig ikke virker, kan der være et problem med din bils strømkredsløb.

I så fald vil dit instrumentbræt normalvis fortælle dig, at kredsløbet er i uorden. Gå for en sikkerheds skyld til din mekaniker, hvis du ikke kan få lygterne til at fungere, eller hvis de tænder og slukker automatisk.

Vi har samlet en række spørgsmål i bunden af artiklen, hvis du endnu ikke har fundet det svar, du søgte.

Hvad er en forlygte?

Der findes flere forskellige former for forlygter, men generelt for dem er, at de består af en fatning, en pære og en eller flere komponenter, som forstærker og fokuserer belysningen fra pæren.

Hvornår skal en forlygte udskiftes?

  • Udskiftning af pære:

Normalt skelner man mellem halogen (brænder fra 450-1000 timer) og HID pærer (2-3,000 timers levetid).

Hvis din bil bruger HID-pærer, er det ikke sikkert, at de nogensinde skal udskiftes pga. slitage. Pærer til forlygter er til salg online, ved dit værksted og på servicestationer

 

  • Udskiftning af fatning:

Hvis du har forsøgt at skifte pærer, men lyset til dine forlygter stadig ikke fungerer, kan det betyde, at fatningen skal udskiftes

 

  • Parabol:

I langt de fleste forlygter bliver lyset forstærket og fokuseret ved hjælp af en parabol – nogle blanke stål eller plastikspejle.

Hvis den er mat/afbrændt, og du ikke kan renovere den, skal den udskiftes.

Færdselsreglerne for lysstyrken på dine forlygter i Danmark kan føre til en bøde på 1.000 kroner, hvis parabolen er for medtaget og lyset er for svagt. Desuden er det et kolossalt sikkerhedshensyn.

Hvad koster en ny forlygte?

De forskellige dele til dine forlygter koster mellem 3-500 kroner, hvis du køber dem brugt. Fra nyt ligger prisen på mellem 600-1000 kroner. Du kan også finde brugte tågelygter på autoparts24.

Autoparts24 sælger altid originale autodele, og ligesom de fleste af vores reservedele, kommer forlygterne fra autoriserede ophuggere i Tyskland.

Vi sikrer en kvalitet efter din mekanikers standard, og vi tilbyder 2 års reklamationsret.

Hvordan finder jeg den rigtige forlygte til min bil?

Du kan finde den rigtige del via nummerplade eller stelnummer på autoparts24.dk

Indtast nummeret i søgefeltet, og siden viser dig en vejledende liste med alle tilgængelige reservedele til dit køretøj. Du kan indstille søgningen, alt efter, hvad du står og mangler.

Desuden er reservedelens nummer normalt indgravet eller markeret på selve delen, og din bilmanual kan også nogle gange hjælpe dig.

Hvad koster udskiftning af forlygte?

Udskiftning af forlygter er ikke en tidskrævende proces, og de fleste mekanikere vil kunne hjælpe dig for mellem 300-1000 kroner (ekskl. reservedele).

Hvis du køber brugte reservedele til dine forlygter hos autoparts24, kan du finde ny forlygte og fatning til priser mellem 700 og 1300 kroner i alt, og udskiftningen er til at klare på egen hånd.

Du kan finde en guide til indstilling af forlygter med manuel højderegulering på https://skorstensgaard.dk/nyheder/lys-paa-bilen-alt-du-skal-vide-om-bilens-lygter

Et godt råd: selvom selve monteringen kan være ligetil, bør du få din mekaniker til at foretage justering af lysvidderegulering, hvis du ikke kan finde den rigtige indstilling på egen hånd (blandt andet kræver FF-lamper hjælp fra computersoftware, før de sidder i skabet).

De har også styr på, om sammenspillet mellem forlygter, tågeforlygter og blink spiller sammen med farven på dine lysskærme.

Hvilket værktøj skal man bruge til skift af forlygte?

Til at fjerne forlygternes ydre plastikdel, skal du bruge bits, der passer til skruerne, som holder delen fast – og i visse tilfælde er en skraldenøgle god at have, hvis skruerne er svære at komme til.

Det samme gælder for fatning og parabol. Sørg endelig for at afbryde strømforbindelsen i dit køretøj, før du udskifter dele til forlygterne.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 20441 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 3234 til salg af mærket FORD hvilket svarer til 16 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 25715 af typen af mærket VW hvilket svarer til 19 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 472 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 749 DKK

Nyeste produkter

: