Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte fordelergearkasser fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 159

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 170

BMW

BMW

Dele til salg: 176

Citroën

Citroën

Dele til salg: 19

Dacia

Dacia

Dele til salg: 28

Fiat

Fiat

Dele til salg: 9

Ford

Ford

Dele til salg: 150

Honda

Honda

Dele til salg: 122

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 210

Kia

Kia

Dele til salg: 96

Mazda

Mazda

Dele til salg: 65

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 284

Nissan

Nissan

Dele til salg: 327

Opel

Opel

Dele til salg: 50

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 9

Fordelergearkasse

Hvad er en fordelergearkasse?

En fordelergearkasse er en gearkasse, der er placeret mellem transmissionen og drivakslerne i et køretøj med firehjulstræk eller firehjulstræk. Den overfører kraft fra motoren til for- og bagakslen. Det giver også føreren mulighed for at skifte mellem tohjulstræk og firehjulstræk. Når køretøjet er i firehjulstræk-tilstand, fordeler denne gearkasse motorkraften jævnt mellem for- og bagakslen. Dette hjælper køretøjet med at bevare trækkraften på glatte eller ujævne overflader.

Om selve fordelergearkassehuset, er der ikke så meget at sige. Det er en massiv aluminiumsblok i to dele, som indeholder enten et kæde- eller gearsystem, som viderefører- og fordeler energien fra gearkassen til firhjulstrækket.

Fordelergearkassen består i sin helhed af:

 • selve kassen (to dele, støbt i aluminium – lette og robuste)
 • vibrationsstøddæmpere
 • kæde og tandhjul (hvis kædedrevet, ellers finder du i din fordelergearkasse et gearsystem uden kæde)
 • oliepumpe
 • aksler til for- og baghjul
 • låseringe
 • møtrikker

Hvorfor er fordelergearkassen vigtig?

Fordelergearkassehuset er som sagt en virkelig robust reservedel. Den holder et mægtigt energifordelingssystem på plads og beskytter de indvendige dele, som sikrer en optimal udnyttelse af energi.

Hvis huset eller de indvendige dele skulle svigte, kan det gå udover andre dele af gearsystemet, fordi systemet over- eller skævarbejder for at kompensere.

Man kan sidestille fordelergearkassen med selve gearkassen, fordi den i et firhjulstrukket køretøj er ligeså uundværlig som selve gearkassen i forhold til fordelingen af energi, sikring af maksimalt energiudbytte og træk.

Hvornår skal fordelergearkassen udskiftes?

I og med at fordelergearkassen sidder i bunden af bilen i nærheden af gearkassen, kan det være svært at sige med sikkerhed, om det er fordelergearkassen, den er gal med, hvis du hører skurrelyde fra bunden af dit køretøj.

Nogle indikatorer på, at fordelergearkassen er udtjent, kan være:

 • Hvis dine gearskift føles/lyder mindre bløde, end normalt
 • Hvis dit firehjulstræk falder ud af funktion af sig selv
 • Hvis der er en læk under din bil, i området hvor din fordelergearkasse sidder
 • Hvis du ikke kan finde ud af, hvorfor din ’check motor’-lampe er tændt på instrumentbrættet

Hvis du ender med at afmontere fordelergearkassen selv, og metallet er blevet skørt eller rustent, bør du udskifte huset.

Der skal lidt mere teknisk viden til, for at diagnosticere oliepumpen eller kæde/tandhjulssystemet.

Renovering eller udskiftning

Man kan ikke altid på forhånd sige, om det blot er enkelte dele i fordeler-gearkassen, der skal udskiftes.

Når du eller din mekaniker får kassen afmonteret og åbnet, vil det vise sig, om det blot er enkelte dele, der skal udskiftes, eller om selve fordelergearkassens hus er så medtaget, at det skal udskiftes.

Den rigtige reservedel

På autoparts24.dk, kan du finde tilgængelige fordelergearkasse, som passer til netop din bil via nummerpladesøgning. Du skal bare indtaste nummeret i søgefeltet på startsiden.

Desuden er produktionskoden til din bildel som regel markeret på selve delen. Et kig i bilens manual kan også hjælpe dig til at finde frem til den rigtige del – men som sagt, er alt du skal bruge dit registreringsnummer, hvis du køber ved autoparts24.

På autoparts24 har du en måneds returret, hvis det skulle vise sig, at du har valgt en forkert fordelergearkasse.

Autopart24 sælger altid originale autodele. Det gør det lettere at finde den rigtige udskiftning til dit køretøj, men reservedele fra eksterne producenter kan også fungere.

https://www.autoparts24.dk/oem/ finder du en udvidet guide til hvordan du finder den helt rigtige reservedel, så det bliver så problemfrit at spare penge på din reservedel som muligt.

Udskiftning af fordelergearkasse

https://bsc04id.fandom.com/wiki/Fordelergearkasse finder du en detaljeret guide til, hvordan du udskifter din fordelergearkasse selv.

Mekanikerne bag artiklen forklarer, at processen er forholdsvis lige til, men at du skal bruge specialværktøj, hvis du skal udskifte eller afmontere låseringene eller lejer.

Ny/brugt fordelergearkasse

Så længe du køber en brugt fordelergearkasse igennem en autoriseret autoophugger, er prisen den største forskel mellem ny eller brugt reservedel.

Der kan være en prisforskel fra 4.000 til 5.000 kroner ved køb af fordelergearkasse, hvis man bruger BMWs firehjulstrækkere som eksempel.

Autopart24s samarbejdspartnere – primært certificerede autoophuggere fra Tyskland – sikrer at der altid er et bredt udbud af velfungerende fordelergearkasser til salg.

Hvad er en fordeler-gearkasse – og hvordan virker den?

Fordelergearkassen sidder i forlængelse af din gearkasse, og findes kun i forbindelse med firehjulstrukne biler.

Fordelergearkassens funktion er at viderefordele og afbalancere energitilførslen fra gearkassen og videre til bilens fire hjul.

Hvornår skal en fordelergearkasse skiftes?

 • Hvis du hører klik- eller skurrelyde fra bunden af din bil.
 • Hvis dine gearskift føles/lyder mindre bløde, end normalt
 • Hvis dit firehjulstræk falder ud af funktion af sig selv
 • Hvis der er læk under din bil, i området hvor din fordelergearkasse sidder
 • Hvis du ikke kan finde ud af, hvorfor din ’check motor’-lampe er tændt på instrumentbrættet

Hvad koster en ny fordelergearkasse?

En spritny fordeler gearkasse kan løbe op i 40.000 kroner (BMW F11 5.35i XD). Som regel kan en brugt originaldel findes til mellem 2.000-10.000.

Hvordan finder jeg den rigtige fordelergearkasse til min bil?

På autoparts24 kan du finde den rigtige fordeler-gearkasse via dit køretøjs nummerplade.

Det gælder for et hav af forskellige, brugte reservedele – du skal bare indtaste nummeret i søgefeltet på autoparts24 startside. Så får du vist en vejledende liste over mulige reservedele.

I din bilmanual, kan du også finde specifikationerne på dine reservedele – desuden kan du finde fordelergearkassens produktionsnummer på selve bildelen.

Der er flere gode råd at finde på https://www.autoparts24.dk/oem/, så du ikke ender med en brugt reservedel, der ikke passer til dit køretøj.

Hvad koster udskiftning?

Udskiftningen koster som regel omkring 2.500 kroner, men prisen varierer naturligvis fra mekaniker til mekaniker.

Her kan du finde en guide til selv at udskifte fordelergearkassen: https://bsc04id.fandom.com/wiki/Fordelergearkasse (denne er på dansk, men det findes sikkert på andre sprog også)

Hvilket værktøj skal man bruge til skift af en fordeler-gearkasse?

For at fjerne hele fordelergearkassen, skal du kun bruge en skruenøgle i den rigtige størrelse.

Hvis du skal skille kassen ad, f.eks. for at renovere, er det nødvendigt med yderligere værktøj – som nævnt i ovenstående link.

Hvordan finder jeg ud af om min bil har fordelergearkasse?

Hvis dit køretøj ikke har firehjulstræk, skal du ikke bekymre dig et sekund om fordelergearkasser. Til gengæld kan man finde en fordelergearkasse i langt de fleste firehjulstrukne biler.

Hvor længe holder den?

En fordeler gearkasse kan holde i helt op til 100.000 kørte kilometer. Levetiden varierer alt efter hvilket terræn, dit firehjulstrukne køretøj primært anvendes i.

Selve kassen er som regel produceret i massivt aluminium, og derfor er det hyppigere en mekanisk fejl ved de indvendige dele, som er problemet.

Hvis din fordelergearkasse har brug for udskiftning, kan du derfor roligt købe brugt – så længe du køber din brugte reservedel ved en forhandler, som har indblik i fordelergearkasse standarder.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 2858 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 992 til salg af mærket VOLVO hvilket svarer til 35 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 499 af typen af mærket VOLVO hvilket svarer til 26 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 3873 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 3915 DKK

Nyeste produkter

: