Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte drivakseler/trækakseler fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

3.783.428 dele | Gratis Fragt | Fuld returret
Sammenlign priser på 99.675 drivaksler og trækaksler til alle mærker fra 120 ophuggere

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 5.532

BMW

BMW

Dele til salg: 1.302

Citroën

Citroën

Dele til salg: 5.554

Dacia

Dacia

Dele til salg: 675

Fiat

Fiat

Dele til salg: 2.255

Ford

Ford

Dele til salg: 4.694

Honda

Honda

Dele til salg: 870

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 2.466

Kia

Kia

Dele til salg: 2.947

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.830

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 1.691

Nissan

Nissan

Dele til salg: 3.177

Opel

Opel

Dele til salg: 5.371

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 6.715

Saab

Saab

Dele til salg: 1.227

drivaksel

En drivaksel kaldes også for en trækaksel og er den aksel, som overfører kraften fra bilens motor til hjulene. De fleste biler har kun én drivaksel, men en bil kan have to, hvis den er firhjulstrukket.

Drivakslen er en vigtig del af bilens mekanik, men den udsættes også for meget slid. Drivaksler kan nemt blive slidt op, og det er generelt næsten altid den bedste løsning at udskifte den.

Kontrol af bilens drivaksel

Med tiden vil bilens drivaksel blive slidt, og i værste fald kan en defekt drivaksel skade bilens øvrige dele, hvis den ikke bliver opdaget og ordnet i tide. I praksis betyder det, at det oftest er en god idé at udskifte drivakslen, hvis der er seriøse tegn på slid. En bil med defekte dele er ikke blot en potentiel ekstraregning, der lurer i horisonten, men den udgør også en trussel mod din egen og andres sikkerhed.

Du har mulighed for selv at tjekke, at drivakslen på din bil er i ordentlig stand. En drivaksel er lavet af stål, og derfor skal den helst have en mat og glat overflade. Det betyder, at der ikke må være rustpletter, og hvis der er misfarvninger, skal du kontrollere, at de kan tørres væk.

Symptomer på dårlig drivaksel

Du vil ofte kunne bemærke at en drivaksel er overbelastet, før den går i stykker for alvor. Du vil især kunne mærke det, når du kører, og symptomerne vil ofte blive kraftigere ved høj fart.

De mest almindelige symptomer på en belastet drivaksel kan mærkes som ekstra rysten, som bliver værre med bilens fart. Derudover kan bilens egenskab til at dreje også være forringet, og der kan komme metalliske støj, når du drejer. Den metalliske støj fremkommer især, hvis det er det yderste led, der har taget skade. Hvis det inderste led er skadet vil du opleve resonansvibration i gulvet.

Det kan være svært at konkludere, om drivakslen er belastet, da årsagen også kan være andre dele. Men hvis man oplever symptomerne på en skadet drivaksel, så kan man med fordel kontrollere om der skulle være slør i dem. Dette kan man gøre ved at rykke i akslen ved leddet. Man burde ikke kunne mærke noget slør, men hvis man kan, så er det et tegn på en dårlig drivaksel.

Skal drivakslen repareres eller udskiftes?

Hvis du oplever defekt trækaksel symptomer, er det værd at overveje, om den skal udskiftes. Hvis der blot er tale om en ødelagt trækaksel manchet, kan det for eksempel ofte betale sig at reparere den med en universal trækaksel manchet. Ved alvorligt slid og fejl som en skæv trækaksel kan en udskiftning af drivaksel være nødvendigt i stedet.

Det er svært at komme med en bestemt udskiftning af trækaksel pris, da det afhænger af bilens mærke og model, men en defekt trækaksel er generelt sjældent en billig reparation. Du kan dog gøre det billigere ved i stedet at vælge en brugt reservedel.

Køb af ny drivaksel

Det kan være vanskeligt at købe ny drivaksel, for du støder hurtigt på begreber som leddiameter på gearside, leddiameter på hjulside og tandantal på absring i forbindelse med køb og salg af drivaksel.

En mekaniker kan ofte hjælpe dig med at finde den rette drivaksel til din bil, men det er naturligvis noget, der koster. Derudover skal du også være opmærksom på, at en drivaksel sjældent er helt billig, men du kan gøre det billigere og nemmere for dig selv ved at købe brugt.

Køb af brugt drivaksel

Hvis du oplever trækaksel problemer kan du besøge Aurtoparts24, hvor du kan finde brugte reservedele. Du skal blot indtaste registreringsnummeret på din bil, og herefter vil du kunne se alle tilgængelige reservedele til bilen.

Alle reservedele hos Autoparts24 er grundigt kontrollerede, så du kan være helt sikker på at få en drivaksel i god kvalitet, som kan holde i mange år. Det betyder med andre ord, at du får en drivaksel til en billigere pris uden at gå på kompromis med prisen. Du kan også finde andre dele som kardankryds eller spændebånd til drivaksel manchet.

En ødelagt trækaksel er både farlig og skidt for din bil. Ved at vælge en brugt reservedel, kan du få en bedre skift af drivaksel pris. Det er også muligt selv at skifte trækaksel, men du skal være forberedt på, at det ikke er helt nemt.

FAQ om driv- og trækaksel

Hvis du har spørgsmål om driv- og trækaksler, kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Vi har samlet alle svarene herunder.

Vi har desværre ikke kunne besvare alle spørgsmål, men forhåbentligt kan vi hjælpe dig med netop dit spørgsmål. Ellers kan du kontakte din lokale mekaniker med dit spørgsmål. Han burde kunne hjælpe dig med de mere tekniske spørgsmål.

Hvordan skifter man drivaksel manchet?

For at montere en drivaksel manchet, skal du først afmontere forhjulet. Herefter løsner du centermøtrikken på drivakslen, så bærekuglen kan løsnes. Som det næste skal du trække bærearmen nedad for at få fjederbenet fri. Når fjederbenet er frit, kan du få drivakslen ud af nav og klippe den gamle manchet af, hvorefter den nye monteres og hovedet slås på igen.

Hvad er en trækaksel?

Trækakslen kaldes også for drivakslen. Det er den del af bilen, som overfører kraft fra bilens motor til bilens hjul.

Hvad er en drivaksel?

En drivaksel kaldes også for trækaksel og er den del af bilen, som overfører energien fra bilens motor til bilens hjul.

Hvordan lyder en defekt trækaksel?

En defekt trækaksel vil ofte lyde som metallisk støj, når du drejer bilen. Der kan også være andre tegn som for eksempel at styretøjet rasler.

Hvad er et kardanled?

Kardanledet er den de af drivakslen, som overfører drejningsmomentet til bilens hjul.

Er der forskel på driv- og trækaksel?

Nej – der er ikke forskel på driv- og trækaksel. Ordene beskriver den samme reservedel.

Hvad er et knokkelled?

Et knokkelled kaldes også for kadanled eller kardan aksel og er den del af drivakslen på en, som overfører drejningsmomentet til det drejende hjul.

 

Nyeste produkter

: