Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Billige, brugte bildørslåse direkte fra autoophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 7.553

BMW

BMW

Dele til salg: 5.345

Citroën

Citroën

Dele til salg: 6.068

Fiat

Fiat

Dele til salg: 2.603

Ford

Ford

Dele til salg: 7.163

Honda

Honda

Dele til salg: 1.654

Mazda

Mazda

Dele til salg: 2.496

Mercedes-benz

Mercedes-benz

Dele til salg: 5.180

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 2.721

Nissan

Nissan

Dele til salg: 5.709

Opel

Opel

Dele til salg: 6.517

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 8.056

Saab

Saab

Dele til salg: 1.320

Seat

Seat

Dele til salg: 3.716

Skoda

Skoda

Dele til salg: 4.497

Dørlås: hvad den gør, og hvordan man fejlfinder og udskifter den

Hvad er en dørlås?

En bildørslås er en indretning fastgjort til forsiden af ​​en bildør og den bruges manuelt til at åbne og lukke bildøren. Det gør bilen sikker og beskytter passagererne mod det ydre miljø. Bildørens lås er oftest fastgjort til vinduessiden af ​​køretøjerne.

Hvad gør den?

Detaljerne ved bildørslåsen er, at den indeholder en lås, der bruges til at åbne og lukke bildøren. Det er en fysisk del af bilen, som er fastgjort til aktuatoren. Bilens lås går op og ned for låsning eller oplåsning af bilens lås. Nogle billåse fungerer automatisk, hvis de indeholder magneter eller sensorer til aktivering af deres låsning.

Den elektroniske bildørlås indeholder en lås, der modtager signalerne fra bilnøglen, som sendes direkte til aktuatoren og som åbner låsene på køretøjet.

Hvordan kan du udskifte dørlåsen?

Dørlåsen på biler udsættes for strenge miljøforhold, der kan tære på dem og påvirke låsens andre dele, og så skal den udskiftes. Den regelmæssige brug af billåsen reducerer også dens effektivitet. Udskiftningen af ​​billåsen tager kun et par timer. Det kan udskiftes eller repareres af en ekspert billåsesmed til en ret rimelig pris.

Ting at huske, når du udskifter delen

Du skal kende følgende trin og detaljer, som er nødvendige for udskiftning af brugt bildørlås:

Fjernelse af vindueshåndtaget

Først skal du sikre dig, at vinduet til bilens dør er lukket. Brug derefter skruetrækkeren til at fjerne håndtaget fra regulatoren. Hvis du har et manuelt vindueshåndtag, kan du fjerne det.

Fjernelse af dørpanel og skruer

Nu skal du åbne døren og føre skruetrækkeren langs omkredsen. Find nu skruerne i armlænet og fjern dem. Fjern nu højttalerne fra døren. Mens du fjerner skruerne, skal du være forsigtig med ikke at knække plastikklemmerne, der er fastgjort til døren.

Fjern nu dørpanelet ved hjælp af en skruetrækker. Nu skulle du kunne se fugtskjoldet i den og andre bildele og en del af døren.

 

Fjernelse af de elektriske forbindelser og den gamle lås

Den gamle dørlås elektriske forbindelser og kontakterne skal afbrydes. Afbryd nu dørens lås ved hjælp af en nål. Før du frakobler den, skal du lukke vinduet for at se stangen på dørlåsen.

Den del af låsen, der skal udskiftes, er låsekernen. Du kan nu se både låsekernen og en stang. Det første du skal gøre, er at fjerne stangen fra låsen. Der er normalt to bolte, der holder den på plads, som du kan fjerne med tangen. Husk at markere på stangen, hvor de sad, så du kan sætte dem tilbage samme sted igen. Nu kan du åbne de små clips, der holder det ydre dørhåndtag på plads og fjerne håndtaget.

 

Isæt den nye lås

Så skal den bare samles igen. Først sætter du det ydre håndtag på plads og fastgør det med de clips du fjernede før. Monter derefter stangen med de to bolte. Sørg for, at boltene er på samme sted, som de var, før de blev fjernet, og sørg for at spænde boltene helt. Tjek om mekanismen glider let. Hvis den ikke gør det, så giv den en dråbe hobbyolie. Tilslut stangen til den nye lås. Prøv låsen med den nye nøgle, og sørg for, at alt drejer let og jævnt. Sæt nu det indvendige dørhåndtag på plads og fastgør med de tilsvarende clips, samt skruerne. Tjek igen, at alt fungerer som det skal. Til sidst klipses det indvendige panel på plads. Tryk grundigt på hver klips for at sikre, at den sidder fast. Skru derefter armlænet og eventuelt højttalerdækslerne på plads. Så er det bare videre til næste dør…

Forskellige typer/generationer af bildørslåse

Der er følgende typer af bildørlås:

Manuel låsecylinder: Denne type lås har en knoplignende struktur, der er inde i bilen. Den bruges til at skubbe op for at låse op og skubbes ned for at låse køretøjet.

Automatisk dørlås: Denne type dørlås fungerer automatisk ved hjælp af en magnet eller sensor.

Fjernbetjente nøgleløse låse: Denne type lås fungerer på frekvensen af ​​radio eller nøglebrik. Nogle gange kan ejeren åbne døren automatisk ved at trykke på knappen.

Børnesikkerhedslåse: De fleste biler har en type dørlås installeret i de bagerste bildøre til beskyttelse af børn.

 

 

Hvilke komponenter er der i en dørlås?

Dette er følgende andre dele af bildøren:

  • Bildør udvendig: Den er lavet af metal, ligesom karrosseriet på en bil.
  • Bildørhåndtag: Håndtaget er placeret på køretøjets udvendige og indvendige sider.
  • Vinduer: Bildørene har vinduer, der kan fungere manuelt eller automatisk.
  • Dørhængsel: Døren til bilen er fastgjort med hængsler.
  • Søjle: Den giver støtte til bilens forrude.
  • Dørpanel: Det dækker vinduesregulatoren og andre indvendige dele som vinduesmotoren.
  • Indvendigt dørhåndtag: Det bruges indvendigt til at åbne døren.
  • Vinduesregulator: Det er en sakse-lignende struktur, der bruges til vinduets bevægelse.
  • Dørlåse og højtalere: Biler indeholder dørlåse til beskyttelse, og nogle køretøjer har højttalere installeret i dem.

 

Identifikation af problemer og fejlfinding af bildørlås

Bildørlåsen styrer dit køretøjs låsesystem. Nogle gange fungerer dens funktion ikke korrekt. Så du skal kontrollere de ting, som dens funktion afhænger af. Dens korrekte funktion forstyrres af enhver uorden i nøglebrikken, elektriske ledninger, aktuator for dørlåsen og måske en sprunget sikring.

For at fejlfinde disse problemer skal man vide, hvordan man løser problemerne i fjernbetjeninger. Mindre problemer er nemme at udbedre, mens et større kræver udskiftning af dørlåsesystemet.

Nogle gange opstår der et problem med dørlåsens funktion på grund af funktionsfejl i nøglebrikken. Disse nøglebrikker har små batterier, hvis effekt aftager med tiden, når den bruges. Når batteriet er dødt, skal du udskifte det med et nyt, og dørlåsen vil fungere som normalt. Nogle gange sker denne udskiftning hos låsesmeden. Slitage på grund af overdreven brug og hvis den tabes i vandet, er også nogle andre årsager til fejlen i dørlåsen. Hvis der ikke er noget problem med batteriet, så skal du omprogrammere din nøglebrik.

En anden fejl kan opstå på grund af sammenbrænding i det elektriske system. Disse sprængte sikringer identificeres på deres brændte lugt. For at løse dette problem skal du afbryde strømforsyningen, udskifte den sprungne sikring med den nye og derefter tilkoble strømmen.

Den langvarig brug af ledninger eller kabler kan resultere i funktionsfejl i dit køretøjs dørlås, så den ikke kan udføre sin funktion korrekt. En billåsesmed vil nemt kunne løse dette problem. For at løse dette problem skal du udskifte den slidte del af det beskadigede kabel med et nyt.

En af de vigtigste dele, som hele funktionen af ​​dørlåsen afhænger af, er aktuatoren. Når du trykker på knappen på din nøglebrik, leveres input til din bils dør kun, når aktuatoren fungerer korrekt. En defekt aktuator vil ikke modtage kommandoerne. At en aktuator er defekt opdages, når det tager tid at reagere på kommandoen, eller du hører uønskede lyde i baggrunden eller oplever aktivering i dørlås uden nogen kommando.

Normal levetid

Den normale levetid for daglig brug af en bildørslås har i gennemsnit en varighed af omkring tredive år. Arbejdseffektiviteten og brugstiden er dog ikke den samme for hver bil. På grund af dette holder nogle dørlåse kun 15-20 år.

Andre dele, der skal udskiftes eller repareres ved udskiftning af dørlåsen

Sørg for, at din bils dørlås fungerer korrekt, da den beskytter din bil mod tyve. I tilfælde af problemer med bilens låsning, kontakt en professionel billåsesmed for at løse det. De dele, der skal ordnes, når du nulstiller din bils centrallås, er cylinderen, bolten, boksen og slagpladen.

Sådan sikrer du dig, at du køber den rigtige del til din bil

En markedsplads er troværdig, hvis den viser sine kontaktoplysninger og tillidssymbol tydeligt. Besøg autoparts-24.com for at finde den nøjagtige del af din bil. For at afgive din ordre kan du indtaste nummerpladen på dit køretøj og derefter vælge den korrekte vare, du ønsker at købe. Efter at have valgt dele, kan du betale via en række forskellige kanaler som PayPal og kreditkort. En bankoverførsel kan dog også accepteres for ret høje beløb. Når du har afgivet din bestilling, vil forsendelsen blive videresendt til det sted, du ønsker.

 

Forsendelsen er kun gratis for dig, når præcis det land, der skal leveres til, er valgt i landelisten på hjemmesiden. Vi kan dog give dig et tilbud, hvis dit lands navn ikke er på listen. Autoparts24 giver også ret til at returnere en købt vare, og du kan i så fald åbne en retursag under din profil hos Autoparts24.

Konklusion

Dørlåsen på køretøjer har stor betydning for din bils sikkerhedsforanstaltninger. I tilfælde af at den ikke fungerer normalt, skal du kontrollere alle de dele, som hele dens funktionalitet afhænger af. Brug autoriserede websteder til at købe de nøjagtige dele af din bildørlås.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 54577 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 11153 til salg af mærket VW hvilket svarer til 20 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 11266 af typen af mærket VW hvilket svarer til 24 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 271 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 271 DKK

Nyeste produkter

: