Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Billige, brugte brændstoftanke til biler direkte fra autoophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 195

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 273

BMW

BMW

Dele til salg: 188

Citroën

Citroën

Dele til salg: 227

Ford

Ford

Dele til salg: 467

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 212

Mazda

Mazda

Dele til salg: 242

Nissan

Nissan

Dele til salg: 212

Opel

Opel

Dele til salg: 339

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 288

Seat

Seat

Dele til salg: 74

Skoda

Skoda

Dele til salg: 121

Toyota

Toyota

Dele til salg: 299

Volvo

Volvo

Dele til salg: 268

VW

VW

Dele til salg: 453

Brændstoftanken: funktion, køb og udskiftning af tanken i bilen

Biler med forbrændingsmotorer har brug for en tilstrækkelig mængde brændstof for at kunne fungere pålideligt. Denne opgave udføres af brændstoftanken. Her kan der påfyldes og opbevares tilstrækkelige mængder benzin eller dieselolie. Brændstoftanken kan dog gå i stykker eller blive beskadiget af forskellige årsager. Find nu ud af alt om brændstoftankens funktion, hvordan en defekt bliver mærkbar, hvordan tankene udskiftes, og hvordan du kan få en reservedel til en rimelig pris.

Brændstoftankens opbygning og funktion

Bilens brændstoftank sikrer sammen med andre komponenter en pålidelig forsyning af brændstof til motoren. Den indeholder en tilstrækkelig mængde benzin eller diesel til at være til rådighed for køretøjets brændstofsystem under kørslen. Via passende stik og brændstofledninger er brændstoftanken forbundet med brændstofpumpen og påfyldningshalsen bag brændstofpåfyldningsdækslet.

Brændstoftankene i moderne køretøjer har ofte en integreret brændstofpumpe i tanken eller en indbygget brændstofenhed. Denne komponent er et modul, der integrerer teknologien i pumpen, en brændstofmåler og nogle gange brændstoffilter. Ældre modeller har derimod en separat niveausensor.

Hvor sidder brændstoftanken i bilen?

Moderne biler har normalt en brændstoftank i det bageste karrosseriområde. Her er brændstoftanken ofte placeret i området omkring bagakslen. Nogle gange er tanken skjult under bagsædet og er synlig, når sædet er fjernet.

Nogle modeller har en tank i karrosseriets bageste sidepanel. Især i tidligere tider var bilens tank dog også placeret andre steder. For eksempel kan klassiske biler have en tank direkte bag instrumentbrættet eller bag sæderne.

Hvilket materiale er brændstoftanke lavet af?

I dag anvendes plast ofte som materiale til brændstoftanke. Tidligere var tankene dog i stigende grad fremstillet af stålplader eller aluminium. I modsætning til ståltanke kan moderne plasttanke ikke korrodere i modsætning til ståltanke.

Det er en stor fordel, da rustpartikler, der blev suget ind fra ståltanke, tidligere ofte blev et problem. Desuden kan materialer som f.eks. plast lettere formes, så tankene kan tilpasses optimalt til karosseriets form med hensyn til design.

Når brændstoftanken er defekt

En benzin- eller dieseltank kan blive defekt af forskellige årsager. Da brændstoffer også kan løbe ud i dette tilfælde, bør defekte tanke udskiftes med en passende reservedel så hurtigt som muligt. Du bør ikke længere køre med en defekt brændstoftank og træffe passende modforanstaltninger i tilfælde af brændstoflækager.

Defekte brændstoftanke bør under ingen omstændigheder repareres, da reparationen sjældent er af lang varighed. Det er bedre at udskifte defekte tanke med originale tanke. Brugte brændstoftanke i god stand kan ofte købes til en rimelig pris. Især gamle og allerede rustne ståltanke bør udskiftes, før der opstår problemer.

Disse symptomer tyder på, at tanken er defekt

Hvis brændstoftankene på køretøjer er beskadiget, vil benzin eller dieselolie normalt løbe synligt ud under køretøjets gulv. Mindre lækager fra tanke kan derimod konstateres ved symptomer som f.eks. en tydelig benzin- eller diesellugt. Hvis brændstoftanken er rustet indefra, kan der undertiden findes rustpartikler i brændstoffilteret. Hvis der løber brændstof ud af tanken i store mængder, skal brandvæsenet i Tyskland underrettes via nødopkald.

Tegn på defekte tanke på biler

  • Benzin eller diesel løber ud under bilen
  • Brændstoflugt er mærkbar omkring køretøjet
  • Ridser eller andre skader er tydeligt synlige
  • Rust i brændstofsystemet bliver et problem.

Sådan udskifter du defekte brændstoftanke

.
Hvis brændstoftanken er beskadiget eller stærkt korroderet, skal den udskiftes med en egnet erstatningstank så hurtigt som muligt. Da brændstoffer som f.eks. motorbenzin bl.a. er miljøfarlige og letantændelige, bør det kun være sagkyndige bilmekanikere, der udfører udskiftningen af tanken.

Når den gamle tank er blevet tømt korrekt, kan komponenten fjernes fra bilen. Afhængigt af køretøjets fabrikant og model er der forskellige trin nødvendige. Alle ledninger som f.eks. brændstofledninger, påfyldningsrøret og tilslutningerne til niveausensoren skal fjernes. Afhængigt af modellen er det bedre at gøre dette før eller efter at have løsnet tankmonteringen.

Brændstoftanke er ofte fastgjort med tankbånd under køretøjets gulv. Tankremmen fungerer som en slags spændingsbånd og er ofte lavet af metal. Efter at skrueforbindelserne til tankstropperne er blevet løsnet, kan brændstoftanken fjernes. Den nye brændstoftank monteres i omvendt rækkefølge.

Tre tips til udskiftning af brændstoftanken

 1. Brandfare: Ved udskiftning af brændstoftanken kan der slippe rester af motorbenzin eller dieselolie ud. Sørg for tilstrækkelig ventilation og brandsikring.
 2. Brændstofleveringsenhed: Hvis den tidligere brændstofenhed eller benzinpumpe stadig er i orden, kan den uden videre overføres til den nye brændstoftank. Brugte tanke tilbydes undertiden sammen med enheden.
 3. Udskift andre dele: Ved udskiftning af brændstoftanken kan andre allerede slidte komponenter også nemt udskiftes. Det drejer sig f.eks. om niveaumåleren, indløbsrøret, tankdækslet eller endda en integreret brændstofpumpe.

Sådan finder du den rigtige tank til dit køretøj

Hvis brændstoftanken er defekt, er en udskiftning af komponenten uundgåelig. Autoparts24 har et omfattende udvalg af brændstoftanke, som du kan få leveret gratis til dit hjem. Ståltanke, aluminiumstanke og plasttanke som en OEM-del fås her til en lang række køretøjsmodeller.

Du kan nemt finde biltanke til din bil ved at indtaste modelnavn og bilproducent i søgemaskinen. Det er også praktisk at indtaste fabrikantens kodenummer og typekodenummeret fra køretøjets registreringsattest. Det er så nemt at sammenligne matchende brændstoftanke og andre brugte reservedele.

Køb en original brugt brændstoftank – det er fordelene

Når du køber en brugt brændstoftank, er der mange fordele forbundet med dit køb. Hvis du køber brugte bildele fra certificerede autogenbrug, får du altid den originale del, der allerede er monteret af bilproducenten. Men delen er meget billigere i pris end en ny brændstoftank. Desuden beskytter du miljøet, fordi brugte bildele ikke skal produceres igen.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 2813 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 410 til salg af mærket FORD hvilket svarer til 15 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 1679 af typen af mærket VW hvilket svarer til 17 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 2025 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 822 DKK

Nyeste produkter

: