Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte baglygter fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 2.117

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.696

BMW

BMW

Dele til salg: 2.025

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.728

Ford

Ford

Dele til salg: 3.644

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 2.487

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.656

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.461

Opel

Opel

Dele til salg: 2.747

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 3.164

Seat

Seat

Dele til salg: 1.202

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.326

Toyota

Toyota

Dele til salg: 2.202

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.543

VW

VW

Dele til salg: 5.968

Baglygte

Bilens baglygter er rent sikkerhedsmæssigt en utroligt vigtig del at få udskiftet i en fart, hvis de stopper med at virke.

Typisk vil et pæreskift være nok til at få lyset tilbage i baglygten, men nogle gange slår fatningen, som sender strøm til pæren fra, og så er det med at komme til mekanikeren – eller få bestilt ny reservedel og udskifte selv – i en fart.

Baglygten er opgjort af tre slags komponenter:

  • Fatning
  • Pære
  • Skærm, som udadtil er produceret i plastik, og som ofte indeholder blanke stålplader (parabol), som forstærker og dirigerer lyset fra pæren

Baglyset, blinklyset og stoplyset sidder typisk i samme baglygte.

Bremselygte

Bremselygten er den del af din baglygte (eller den ekstra lampe, som sidder på bagenden af bilen), som advarer bilister bag dig, om at du er ved at bremse.

Hvis du har en ekstra bremselygte udover den, der sidder i baglygten, er afmontering og montering lige så simpel, som det er at afmontere og montere baglygten.

En skruetrækker, et multimeter, og velfungerende kompatible reservedele, er alt, hvad du skal bruge.

Der findes vejledninger i både skrift- og videoform på internettet.

Færdselsregler

Ifølge de gældende danske regler, skal begge dine baglygter være tændt, og dit bremse- og blinklys skal være fuldt funktionelt, for ikke at udløse en bøde på 1000,- kroner.

Dine baglygter skal desuden have en vis lysstyrke, for at følge lovgivningen. På https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/vedligeholdelse/tjek-bilens-lygter kan du finde en vejledning, til at tjekke op på dine lygter. Denne vejledning er på dansk, men den findes sikkert på andre sprog også.

Med autopart24s priser på baglygter, kan du altså – selv med ekspreslevering – slippe billigere afsted med udskiftning end hvis du får bøde.

I Danmark skal baglygterne være tændt, hvis solen er væk, hvis sigtbarheden er lav på grund af vejret eller hvis du befinder dig i en tunnel.

Hvis du har et køretøj, hvor baglyset ikke tændes automatisk, kan du få din mekaniker til at omkode bilen, så baglygten altid tændes, når du starter bilen.

Renovering

Der er ikke altid brug for udskiftning af baglygten, hvis lysstyrken er for svag. Du kan rense parabolerne, men sørg for at bruge en fugtig klud, så du ikke ridser overfladen.

Du kan sågar slibe selve plastikskærmen ned, hvis der har ophobet sig ”tåge”. Det kræver blot sandpapir og en genlakering af skærmens overflade.

Nyt/brugt

Nogle reservedele slides hurtigere end andre.

Som nævnt er billygterne hårdføre og renoveringsbare af natur, så du kan roligt købe brugte, billige baglygter, uden at bekymre dig om levetid.

Hos autoparts24 sælger vi originale autodele. Det vil sige reservedele, som er produceret af bilfabrikanten selv, hvilket sikrer en høj kvalitet.

Desuden kvalitetstester vores autoophuggere i Tyskland alle de baglygter (og tågebaglygter), vi har til salg, før vi sender dem videre til dig.

 

Hvis du ikke fik svar på dine spørgsmål, henviser vi til QA-delen af artiklen nedenfor.

Hvornår skal en baglygte skiftes?

Levetiden på selve pærerne i dine baglygter varierer alt efter pæretype. Halogenpærer brænder mellem 450-1000 timer, mens HID pærer brænder i 2-3000 timer.

Selve fatningen skal skiftes, hvis du installerer en ny pære, uden at lyset vender tilbage til lygten, og dit multimeter ikke viser strømforbindelse, når du tilslutter det til fatningen.

Nogle gange kan lysstyrken forbedres med en renovering af parabolen. Brug altid vådt tekstil til afpudsning af parabolen, så du ikke laver ridser.

Lysskærmen, som beskytter og dirigerer lyset yderligere, har selvfølgelig brug for udskiftning, hvis skærmen er ødelagt – for eksempel i forbindelse med sammenstød eller andet uheld.

Hvad er en baglygte, og hvordan virker den?

Baglygter og forlygter består af de samme elementer:

  • En fatning, som fører strømmen til pæren
  • En pære, som fører lyset mod lysskærmen
  • En lysskærm, som udvendigt er lavet af plastik, og som indvendigt har et spejlsystem af blankpudset stål.

Dine bilbaglygter har også et bremselys, som enten sidder i direkte forbindelse med baglygten og/eller for sig selv på bagenden af bilen, og som aktivers ved bremsning.

Hvad koster en ny baglygte?

På autoparts24 kan du finde både fatning, baglygte og bremselygte til mellem 300-600 kroner stykket.

En billig løsning, hvis man tager i betragtning, at lygtens eller fatningens kvalitet, er af samme standard, som hvis du købte nyt til den dobbelte pris.

Hvordan finder jeg den rigtige baglygte til min bil?

Hos autoparts24, har vi opkoblet vores lagerbeholdning til motorregisteret, så du kan finde en kompatibel reservedel via din nummerplade. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste nummeret på startsiden. Så får du vist en vejledende oversigt over mulige reservedele.

Desuden kan du bruge delens produktionsnummer, som du finder på selve delen eller i dit køretøjs manual, til at finde den helt rigtige reservedel.

Der er flere gode råd til jagten på den rigtige reservedel på https://www.autoparts24.dk/oem/

Hvad koster udskiftning af baglygte?

Hvis du skal udskifte både skærm og fatning, kan du finde delene til mellem 650-1300,- på autoparts24. Vi sælger udelukkende kvalitetstestede, originale autodele, så både kompatibilitet og standard er helt efter bogen.

Oveni reservedelene kommer en mekanikerregning på typisk 500-1500 kroner, hvis du ikke selv vil eller kan stå for udskiftningen.

I modsætning til bilens forlygter, kræver det ikke en lige så fin genindstilling af lysretning- og bredde, at skifte sine egne baglygter.

Hvor længe holder en baglygte?

Plastikskærmen kan holde længere end bilens levetid, mens parabolen, som sidder inde i selve lygten, alt efter vind og vejr, vil trænge til udskiftning før eller siden.

Man kan i nogle tilfælde renovere baglygten, så i princippet kan en baglygte holde så længe, at der ingen grund er til bekymring.

Fatningen er en hyppigt brugt elektrisk del, og vil formentlig trænge til udskiftning før eller siden, men hvis lysskærmene er tætte, er de ikke forbundet med problemer, du vil opleve i tide og utide.

Hvilket værktøj skal man bruge til skift af baglygte?

  • Skruetrækker (eller eventuelt en skraldenøgle) til at fjerne skruerne, som holder baglygten på plads
  • Multimeter til at teste, om fatningen er tilsluttet til bilens elektriske kredsløb

 

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 27952 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 5202 til salg af mærket VW hvilket svarer til 19 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 33144 af typen af mærket VW hvilket svarer til 21 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 777 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 385 DKK

Nyeste produkter

: