Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Billige, brugte bagklapper direkte fra autoophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 391

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 244

BMW

BMW

Dele til salg: 250

Citroën

Citroën

Dele til salg: 96

Ford

Ford

Dele til salg: 205

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 69

Mazda

Mazda

Dele til salg: 47

Nissan

Nissan

Dele til salg: 104

Opel

Opel

Dele til salg: 198

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 196

Seat

Seat

Dele til salg: 107

Skoda

Skoda

Dele til salg: 32

Toyota

Toyota

Dele til salg: 154

Volvo

Volvo

Dele til salg: 417

VW

VW

Dele til salg: 255

Hvad er en bagklap?

En bagklap, også kaldet bagagerum, er et indbygget rum, der ofte tjener som køretøjets vigtigste opbevaringsrum. I andre køretøjsmodeller er lastrummet dog placeret foran. Døren, der åbner soft top, er enten hængslet i toppen, bunden eller i siden.

Hvad gør den?

Først og fremmest er det hovedrummet til opbevaring af bagage under kørslen. Desuden kan den også bruges til at yde passiv beskyttelse af køretøjets passagerer. Et fyldt bagagerum giver bilen stabilitet og gør det svært for bilen at vælte under ekstreme sving. Desuden fungerer et fyldt bagagerum som en barriere mod projektiler, der kan skade passagererne i tilfælde af en ulykke.

Kan du selv udskifte den?

I teorien lyder udskiftning som en overvældende opgave, der kun kan udføres af et karrosseriværksted. Men det er ikke tilfældet; det er en simpel opgave, som du selv kan udføre. Hvis bagagerummet er blevet beskadiget på grund af en kollision, eller hvis du har brug for en opgradering, er en brugt motorhjelm en ideel løsning. Før du udskifter den, skal du derfor finde en brugt bagklap på autoparts-24.com, der ligner og er kompatibel med dit køretøjs design. Fortsæt derefter som følger for at udskifte selve motorhjelmen:

Processen starter med at løsne de skruer, der er fastgjort til motorhjelmen, og langsomt trække kromstrimlen af. Det kan være svært i begyndelsen på grund af den lim, der anvendes. Det er bedst at være forsigtig, så malingen ikke beskadiges. Fjern beslagene for at få adgang til og trække stikket i bagagerumsdækslet af.

Skub clipsen udad med en spids skruetrækker. Placer hovedet på skruetrækkeren mellem clipsen og støddæmperens kugleled, og skub den udad. Når du føler, at den er løs nok, kan du trække selve støddæmperen ud. Monter det brugte OEM-støddæmper, sæt det på støddæmperen, og fastgør det. Monter kromlisten og forbindelsesstykket igen. Tilspænd forbindelsesboltene.

Hvad du skal vide og overholde, når du udskifter delene

Når du udskifter motorhjelmen på en bil, skal du være ekstra forsigtig med ikke at beskadige andre bildele. F.eks. er motorhjelmens støtte for tæt på forruden. Når du løsner den med skruetrækkeren, skal du derfor være forsigtig med ikke at beskadige forruden.

Der skal udvises forsigtighed, når kromlisten monteres igen. Før du trykker den mod bagagerumsklappen, skal du sikre dig, at den er lige, før du trykker den mod bagagerumsklappen. Det kan også være let at glemme at sætte stikket på, så sørg for at sætte det på plads.

Når du fjerner den gamle motorhjelm, er det vigtigt at holde den sikkert fast, så den ikke falder ned på dig. Vær også forsigtig, så motorhjelmens hjørner ikke glider ud og rammer forruden.

Forskellige typer/generationer/modeller af motorhjelme til biler

Stammerne varierer alt efter deres konstruktionstype. Nogle af de mest almindelige typer er;

Bagklap. En bagklap er et bagagerum, hvis dør er hængslet i bunden og åbner nedad. Denne luge bruges mest på pickupper, SUV’er (Sport Utility Vehicles) og stationcars.

Klapvogn. Det er bagagerum, der kan åbnes i toppen. Det er almindeligt for moderne SUV’er at rulle bagagerummet ned. Denne type bagagerum har en nedrullelig rude, der kan trækkes ind i resten af karrosseriet, hvor det er nemt at læsse bagage.

Åbent rum. Der er tale om bagagerum, som ikke har nogen fysisk adskillelse mellem passagerrummet. Du kan dog sætte et låg på for at adskille de to rum.

Lukket rum. I denne kategori er passagerkabinen og bagagerummet adskilt af stive karrosserielementer.

Hos autoparts-24.com kan du få alle disse typer og designs af motorhjelme.

Forskellige underområder

De forskellige underafsnit af støvlen omfatter;

 • Lås
 • Striker
 • Frigørelseshåndtag
 • Beslag
 • Udløsningskabel.

Identifikation af problemer eller symptomer på fejl/problemer

De følgende tips giver oplysninger om, hvordan du kan genkende en beskadiget boot:

 • Advarselslampe “Dør åben” på instrumentpanelet
 • Synlig bøjning
 • Må ikke åbnes eller lukkes
 • Usædvanlige lyde
 • Ujævn følelse på motorhjelmens overflade.

Almindelige problemer med delen

Den bageste motorhjelm er en af de vanskeligste dele af bilen at reparere. Den er dog ikke 100 % fri for fejl. Nogle af de mest almindelige problemer, der forårsager funktionsfejl, er;

 • Påkørsel bagfra
 • Fejljustering af låsen. En fysisk påvirkning kan medføre, at låsen ikke længere er på linje med låsepladen, hvilket forhindrer lukningen af lågen.
 • Alder
 • Korrosion
 • Låsemekanismens udløserhåndtag er ødelagt. Det betyder, at bagagerumsklappen ikke længere kan åbnes.
 • Beskadiget plastholder til udløserkablet. Beskadiget beslag forårsager fejljustering af kablet, hvilket forhindrer korrekt retning af træk til udløserhåndtaget.
 • En beskadiget elektrisk lås udløser magneten. Det betyder, at bagagerummet ikke længere kan åbnes ved hjælp af oplåsningsknappen.
 • Fejljusteret støvleprop.

Normal levetid

Motorhjelmen på en bil er designet til at holde hele livet. Skaderne kan dog opstå for tidligt. Før du får problemer med støvlen, har du brugt den i ca. 12 år.

Andre dele, der skal udskiftes eller repareres ved udskiftning af baghjelmen

Det er sandsynligt, at andre dele af køretøjet også er påvirket af en beskadiget bagagerum. De dele, der skal udskiftes, omfatter låsen, slaglåsen, udløserhåndtaget og malingen, der passer til den originale maling.

Sådan sikrer du dig, at du køber den helt rigtige del til dit køretøj

En bils motorhjelm findes i forskellige udformninger og med forskellige åbningsmekanismer. Når du udskifter motorhjelmen, skal du derfor tage hensyn til dit køretøjs mærke, model og produktionsår. Det er bedst at købe fra en OEM-leverandør for at sikre, at motorhjelmen passer til dit køretøj. Du skal blot indtaste OEM-nummeret og finde det rigtige tilbud. Søgningen på autoparts-24.com gør det nemmere for dig at finde kompatible dele til bagklappen.

Sidste tanker

På grund af påkørsler bagfra eller andre uundgåelige omstændigheder kan din bagklap blive defekt. Da det er meget dyrt at udskifte bagklappen med en ny, er det bedst at bruge en brugt motorhjelm og udskifte den selv. Den brugte bagklap skal dog være fra en producent af originalt udstyr, som du kan bruge eller søge på autoparts-24.com.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 2855 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 469 til salg af mærket AUDI hvilket svarer til 16 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 8580 af typen af mærket VW hvilket svarer til 19 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 4049 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 1365 DKK

Nyeste produkter

: