Menu toggle

Velkommen

Bliv værkstedskunde i dag – læs mere her eller ring på : 38 74 04 48.

Er du værksted? Ring eller tryk her!.

Sammenlign priser på brugte ABS pumper fra ophug

Find nu:

Søg via: Nummerplade | Originalnummer | Bilmærker

Hvilket mærke søger du efter?

Sorter efter:

Audi

Audi

Dele til salg: 2.920

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 2.371

BMW

BMW

Dele til salg: 2.082

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.002

Ford

Ford

Dele til salg: 2.336

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.548

Mazda

Mazda

Dele til salg: 790

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.644

Opel

Opel

Dele til salg: 1.735

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 2.881

Seat

Seat

Dele til salg: 741

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.853

Toyota

Toyota

Dele til salg: 3.156

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.420

VW

VW

Dele til salg: 6.080

abs-pumpe

Hvad er en ABS-pumpe?

ABS-pumpen er en sikkerhedsanordning, der styrer bremsesystemet ved at forhindre, at bremserne blokerer. Når du trykker på bremserne, mærker pumpen trykket og bruger hydraulisk væske til at forhindre bremserne i at låse. Pumpen hjælper med at reducere udskridning ved at forhindre, at hjulene mister vejgreb, og den fordeler også trykket jævnt, så alle hjulene kan stoppe på samme tid

 

ABS-pumpe

For at forstå, hvad en ABS-pumpe er, er det vigtigt at forstå det system, som pumpen er en del af.

ABS-pumpen er en del af det anti-lås-bremsesystem (ABS), som findes i langt de fleste biler på de danske veje. Systemet er typisk bygget op af fire komponenter:

1) nogle sensorer, som overvåger bilens hjulhastighed og vejgreb.
2) et ventilsystem, som afgør, hvor meget bremserne strammer til om hjulene
3) en ABS-pumpe, som leverer tryk til regulering af bremserne
4) en kontrolenhed, som analyserer tallene fra sensorerne, og som fortæller ABS-pumpen, hvor meget tryk der skal tilføres eller aftages fra bremsningen

Hvorfor er ABS-pumpen vigtig?

ABS-pumpen er en central del af det sikkerhedssystem, som sørger for at bremsetiden er så kort som mulig. Desuden arbejder ABS sammen med ASR (antiskrid-enhed), så bilen har et fast greb på vejen.

I Danmark er det lovpligtigt, at nye køretøjer er udstyret med et såkaldt esp-system (elektronisk stabilitets program-system), hvilket ofte inkluderer et anti-lås-bremsesystem.

Det er altså et stort sikkerhedsmæssigt hensyn, at køretøjets ABS er velfungerende, og i det spørgsmål er ABS-pumpen lige så essentiel, som de øvrige dele af systemet.

Symptomer på dårlig ABS-pumpe

Der er forskellige symptomer på, at din ABS-pumpe kan trænge til udskiftning.

Nogle biler har en sikkerhedslampe på instrumentbrættet, som fortæller, hvis der er noget galt med anti-lås-bremsesystemet.

Hvis din bremsepedal ikke reagerer som normalt, eller hvis dine bremser aktiverer sig selv under kørsel, kan det også betyde, at du skal på udkig efter en ny (eller brugt) ABS-pumpe.

En fjerde indikator kan være, at instrumentbrættet viser en omdrejningshastighed på hjulene, som ikke svarer til virkeligheden.

Renovering eller udskiftning

Når det kommer til hydrauliske bremsesystemer, kan det nogle gange være tilstrækkeligt med en renovering af systemets dele.

Ventilerne, som justerer trykket i dit anti-lås-bremsesystem, kan nemlig også være årsagen til dit problem, hvis de er tilstoppede.

Hvis du får en mekaniker til at udskifte din ABS-pumpe, vil han vide, om der reelt set er brug for en anden pumpe, eller om problemet kan løses ved en renovering.

En brugt ABS-pumpe kan leve længe

Levetiden på ABS-pumper er normalt mindst lige så lang som levetiden på bilen selv.

Det vil altså sige, at der er en del brugte ABS-pumper billigt til salg på markedet, som har mange gode årtier i sig endnu.

Hvis du vælger at købe en brugt reservedel, er det vigtigt at din forhandler har en grundlæggende viden om ABS-pumpe standarder, så udskiftningen af pumpen ikke går på kompromis med sikkerheden.

Den rigtige ABS-pumpe

Den nemmeste løsning er at indtaste dit køretøjs registreringsnummer, hvis du søger efter brugte reservedele på autoparts24. Så får du vist en vejledende liste over ABS-pumper.

Du kan også finde original-nummeret indgraveret i din ABS-pumpe og søge på dét.

Autopart24 sælger altid originale autodele. Det gør det lettere at finde den rigtige udskiftning til dit køretøj, men reservedele fra eksterne producenter kan også fungere.

Kan jeg selv udskifte min ABS-pumpe?

Alt efter dit køretøj, er udskiftning af abs-pumpen en forholdsvis simpel proces. Pumpen kan indeholde hydraulisk væske, og det er vigtigt, at væsken fjernes øvrige dele, efter udskiftning.

FAQ

Hvis du ikke fik svar på alle dine spørgsmål i artiklen, har vi her sammenfattet nogle svar på eventuelle spørgsmål, hvis du har problemer med dit anti-lås-bremsesystem.

Hvad er en ABS-pumpe?
En ABS-pumpe, eller et ABS-aggregat, er en af de fire dele, der udgør antilås-bremse-systemet, som er standardudstyr i næsten alle biler produceret efter midt-firserne.

Hvordan virker en ABS-pumpe?
ABS-pumpen sørger for, at det automatiske anti-lås-bremsesystem har lufttryk nok til at justere bremsningen, hvis et eller flere af hjulene blokeres helt under bremsning.

Med andre ord er det ABS-pumpen, der efter ordre fra ABS-sensorerne og kontrolenheden, sørger for at bremsningen forbliver under kontrol.

Hvornår skal en ABS-pumpe udskiftes?

Fire indikatorer på, at din ABS-pumpe bør udskiftes:

  • Hvis ABS-nødlyset er aktiveret på instrumentbrættet
  • Hvis instrumentbrættet indikerer en hjulomdrejning, som ikke stemmer overens med virkeligheden
  • Hvis bremsepedalen kræver mere tryk end sædvanligt, for at virke
  • Hvis bremserne låser under kørsel

 

Hvad koster en ny ABS-pumpe?
Priser på ABS-pumper varierer alt efter bilens model. Prisen på en ny ABS-pumpe svinger mellem 1500-7000 kroner, mens en brugt ABS-pumpe kan findes til under den halve pris.

F.eks. koster en ny ABS-pumpe til en VW Golf V med dieselmotor omkring 3000 kroner – en brugt originaldel kan findes til 1000 kroner.

Hvordan finder jeg den rigtige ABS-pumpe til min bil?
På Autoparts24 vil det som regel være nok at indtaste bilens nummerplade, for at finde den rigtige reservedel til din bil.

Der er flere gode råd at finde på https://www.autoparts24.dk/oem/, så du ikke ender med en brugt reservedel, der ikke passer til dit køretøj.

 

Hvad koster udskiftning af ABS-pumpe?
Udskiftning af ABS-pumpe tager normalt under en time, og med en timepris, der svinger mellem 300 og 1000 kroner, er det bedst at få en fast pris på udskiftningen, ved at kontakte dit autoværksted.

Hvornår kom der ABS-pumpe på biler?
Antilås-bremse-systemet (ABS) blev først lanceret i begyndelsen af 70’erne, og det var allerede mere eller mindre standard med ABS til køretøjer fra midten af 80’erne.

Nye biler, som sælges i Danmark, har altid ABS.

Hvordan finder jeg ud af, om min bil har ABS-pumpe?
De fleste moderne bilmodeller bruger et anti-lås-bremse-system, som indeholder en ABS-pumpe. Det letteste er at kigge i bilmanualen, som også kan findes online.

Hvor sidder ABS-pumpen?
ABS-pumpen sidder i den hydrauliske enhed sammen med tryksensoren, som blandt andet overvåger forbindelsen mellem bremsepedalen, antilås-bremsesystemet og bremserne. Den hydrauliske enhed findes som regel i nærheden af hovedcylinderen.

Hvor længe holder ABS-pumpen?
Normalt holder alle komponenterne i din ABS-blok lige så længe som bilens levetid. 

Hvad skal jeg bruge for at udskifte ABS-pumpen?
I forbindelse med udskiftning af din ABS-pumpe, skal du ikke bruge andet end et skruenøglesæt og den rigtige reservedel.

Alt efter hvilke dele, du er nødt til at tage ud, for at kunne udskifte ABS-pumpen, er det en simpel proces.

Reservedele til salg af typen fordelt på bilmærker

Vores mere end 120 autoophuggere har lige nu mere end 30888 af typen til salg på Autoparts24 og her kan du se, hvordan de brugte autodele fordeler sig pr. bilmærke. F.eks. kan du se, at der lige nu er 6229 til salg af mærket VW hvilket svarer til 20 % af alle brugte reservedele i kategorien .

Solgte reservedele af typen fordelt på bilmærker

Baseret på vores indsigt i mere end 120 autoophuggeres lagre, kan vi se, hvordan salget af reservedele af typen fordeler sig på bilmærkerne. F.eks. kan du se, at der solgt 9474 af typen af mærket VW hvilket svarer til 19 % af alle solgte brugte reservedele i kategorien .

Priser på reservedele af typen

Her kan du se, hvordan vores autoophuggere har prissat reservedelene i kategorien . Dvs. du har mulighed for at få indsigt i prisen på en reservedel af typen , og dermed blive klogere på, hvilke autodele, der er hhv. billige og dyre.

Den gennemsnitlige pris på en reservedel af typen til salg på Autoparts24 er 1701 DKK.

Priser på solgte reservedele af typen

Her kan du se prisen på de autodele af typen , som vores autoophuggere omsætter. Dvs. du kan vurdere, hvorvidt der bliver solgt flest dele i den billige ende eller den dyre ende af skalaen. Sammenholdt med grafen ovenfor, der viser reservedelenes udbudspris, kan du vurdere sammenhængen mellem udbud og efterspørgsel på autoreservedele af typen .

Den gennemsnitlige pris på en solgt reservedel af typen fra en af vores autoophuggere på Autoparts24 er 1192 DKK

Nyeste produkter

: